На Львівщині посадили за ґрати водія, який п’яним збив свого родича на смерть  

аварія

Чоловік не впорався з керуванням та виїхав на узбіччя

Стрийський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок водію, який у 2015 році, їдучи п’яним за кермом автомобіля, збив на смерть свого родича.  

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Аварія сталася у с. Великі Дідушичі. Чоловік керував автомобілем Peugeot Partner у стані алкогольного сп’яніння. Він не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням, втратив контроль над рухом автомобіля та рухаючись в стані бокового заносу, виїхав на узбіччя де збив на смерть велосипедиста.

У суді чоловік свою вину у скоєній аварії визнав частково. Він сказав, що не вживав у день ДТП алкоголю, проте випив день перед тим і не почував себе п’яним. У день аварії йому подзвонила теща та попросила поїхати до швагра. Коли він їхав, то попереду йшла з лівої сторони дитина, яка різко змінила напрям свого руху і вибігла на дорогу.

За його словами, він різко повернув у право, через що автомобіль з’їхав з дороги та перекинувся. В момент аварії він не бачив потерпілого, який доводиться йому братом дружини.

Також чоловік сказав, що систематично допомагає сім’ї загиблого та просив не позбавляти його волі, оскільки на утриманні є діти, а дружина сама не може їх утримувати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у скоєному та призначив покарання у виді 4-х років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Також суд ухвалив стягнути з нього судові витрати за проведення експертиз у розмірі 22,3 тис. грн.

Нагадаємо, на Львівщині посадили за ґрати водія, який на смерть збив велосипедиста. Аварія сталася на початку жовтня 2020 року. Обвинувачений, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101» на дорозі Броди – Пониковиця, не дотримався правил дорожнього руху та збив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності