На Львівщині посадили за ґрати водія, який на смерть збив велосипедиста

тюрма

Аварія сталася у жовтні 2022-го, однак суд виніс вирок у травні 2023 року.

Бродівський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який на автомобілі на смерть збив велосипедиста.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Аварія сталася на початку жовтня 2020 року. Обвинувачений, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101» на дорозі Броди – Пониковиця, не дотримався правил дорожнього руху та збив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку.

Внаслідок наїзду велосипедист отримав відкриту черепно-мозкову травму із переломом кісток основи склепіння черепа, переломи ребер та гомілки. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

У суді водій автомобіля своєї вини у скоєному не визнав. Він пояснив, що рухався у напрямку с. Пониковиця, нікого на дорозі не бачив і бачити не міг, адже його освітила зустрічна машина своєю дальньою фарою. Об'їжджаючи перепону він збив людину на велосипеді.

«Не зупинився одразу, протягнув потерпілого з велосипедом, бо не хотів, щоб потерпілий впав (розбило обвинуваченому лобове скло) і як наслідок - ще більше не зазнав травм», - йдеться у судовому вироку з пояснень чоловіка.

Син збитого чоловіка розповів у суді, що у день аварії йому зателефонувала мати та повідомила, що його батька збив автомобіль, і останній знаходиться у тяжкому стані в лікарні. Пізніше від отриманих травм чоловік помер. Тим часом обвинувачений допомоги не надав та не пропонував.

Дружина померлого теж повідомила у суді, що за два роки після аварії водій автомобіля не надав ні матеріальної, ні моральної допомоги та не визнав своєї вини.

Згідно з висновком експерта інженерно-транспортної експертизи встановлено, що водій мав змогу уникнути зіткнення з велосипедистом застосувавши екстрене гальмування.

Обираючи покарання суд врахував, що обвинувачений не визнав провину у скоєному, не просив пробачення та жодної шкоди потерпілим не відшкодовував.

Суд визнав водія винним у скоєному та призначив покарання у виді 3-х років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. Також суд ухвалив стягнути з нього 11,2 тис. витрат за проведення експертиз.

Окрім того, страхова компанія повинна відшкодувати потерпілим моральну шкоду та витрат на лікування на понад пів мільйона гривень.

Нагадаємо, у Львові чоловік уникнув покарання за наїзд на людину та втечу з місця аварії. Зокрема, Личаківський районний суд м. Львова закрив провадження у справі про наїзд на людину у зв’язку із закінченням строку накладання адміністративного стягнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності