На Львівщині покарали продавця магазину техніки, який викрадав з каси гроші

Арешт
Фото: pexels

Чоловік повинен повернути викрадені кошти

Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок продавцю магазину «Мобіжук», який продав товар, привласнив гроші з його продажу та викрадав гроші з каси.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чоловік працював на посаді продавця непродовольчих товарів ТОВ «Мобіжук» з 4 серпня 2022 року. Маючи вільний доступ до товарно-матеріальних цінностей та грошей магазину, він продавав товар та не обліковував його у базі «1С Бухгалтерія».

З 12 грудня до 13 січня чоловік продав та не облікував товару на загальну суму у розмірі 721 гривня. Окрім того, маючи вільний доступ до каси він таємно викрадав гроші з каси, чим завдав магазину збитків на понад 40 тис. гривень.

У суді чоловік свою провину у скоєному визнав та зазначив, що кошти використав на розваги, одяг, взуття та татуювання. Недостачу грошей виявили по бухгалтерії «1С», провівши звірку наявного товару. Також він зазначив, що не відшкодував завдані збитки, однак має намір це зробити. Своїми діями обвинувачений завдав збитків на загальну суму чим 53 тис. гривень.  

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у скоєному та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з матеріальною відповідальністю на строк 1 рік 6 місяців.

Однак його звільнили від відбування основного покарання призначивши 1 рік 6 місяців випробувального терміну. Також він повинен відшкодувати магазину завдані збитки у розмірі 53 тис. грн і сплатити на користь держави 8,6 тис. грн за проведення експертизи.

Нагадаємо, раінше у Львові посадили за ґрати чоловіка, який вкрав з магазину у торговому центрі три пари взуття. У суді чоловік визнав свою вину у скоєному та пояснив, що здійснив крадіжку через важке матеріальне становище.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності