На Львівщині покарали чоловіка за незаконну порубку лісу

ліс
Фото: Freepik

Чоловіку призначили випробувальний термін

Турківський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який незаконно зрізав дерева породи «Бук».

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Інцидент стався ще у травні 2021 року, однак суд виніс вирок лише через два роки. Перебуваючи у лісовому масиві Сянківського лісництва національного природного парку «Бойківщина», чоловік незаконно зрізав  бензопилою дерево породи «Бук» загальною кубомасою 2,22 куб. м.

У суді обвинувачений свою вину не визнав та пояснив, що він пішов перевірити свої дерева каштанів, через те, що почув звук бензопили з лісу. Від його будинку до зрізаного дерева близько 150 м. Він йшов на звук бензопили, однак за метрів 20 до цього місця бензопила затихла.

«На березі, біля зрізаних дерев, він побачив бензопилу, але більше нікого не було. Тоді побачив свідка, який йшов знизу, він був від нього на відстані 10 метрів. Чоловік сказав йому, що його оштрафують і пішов. Було темно, освітлення він не мав. Зі своєї території пішов на місце події, де лежало одне зрізане дерево, інші зрізані дерева не розгледів, бо було темно», - йдеться у вироку з пояснень чоловіка.

Свідок у суді пояснив, що обвинувачений є його односельчанином. Коли він проходив у лісі, то виявив незаконну порубку чотирьох дерев породи «Бук». Пройшовши далі по лісу він побачив обвинуваченого, який в цей час зрізав дерево.

Інспектор з охорони природного заповідного фонду Сянківського лісництва склав на порушника протокол про адміністративне правопорушення за самовільну рубку п’яти сироростучих дерев. Внаслідок таких дій була заподіяна шкода державі на суму 26,4 тис. грн. Однак зазначається, що обвинувачений відмовився підписати протокол.

Втім під час розгляду матеріалів справи було доведено, що чоловік зрізав лише одне дерево. Відтак розмір шкоди держави становить 5,2 тис. грн.

Суд визнав чоловіка винним у незаконній порубці лісу та призначив покарання у виді 3-х років позбавлення волі. Однак його звільнили від відбування покарання призначивши 1 рік випробувального терміну. Також він повинен заплатити за зрізане дерево 5,2 тис. грн.

Нагадаємо, Працівники ДБР повідомили про підозру двом директорам державних лісових господарств на Львівщині. Обидва керівники незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності