• Головна
  • Україна
  • На Полтавщині одинадцятикласник пиляв дерева та продавав їх через інтернет

На Полтавщині одинадцятикласник пиляв дерева та продавав їх через інтернет

На Полтавщині одинадцятикласник пиляв дерева та продавав їх через інтернет

Школяра засудили на 5 років умовно

Полтавський районний суд виніс вирок групі осіб, яка системно випилювала дерева у Новоселівській громаді на Полтавщині. Серед засуджених – учень 11 класу однієї зі шкіл області.

Про це стало відомо з вироку суду.

Так, у січні 2023 року житель Полтавщини вирубав у лісі на межі сіл Мале Ладижине та Старицьківка сім дубів та два клени. Експертиза оцінила збитки у 88 тисяч гривень.

Після цього чоловік продовжив систематичну незаконну порубку дерев різних порід й діаметру на території Коломацької громади. Проте оскільки самому реалізувати схему було складно, зловмисник залучив до «справи» двох односельців, один з яких – неповнолітній.

Чоловік підшукував місцини, де була якісна деревина, шляхи підходів та відходів, готував плани виїздів й продавав деревину через OLX. Водночас інший учасник схеми під час виїздів слідкував за тим, щоб на прилеглій території не було поліції та підозрілих автомобілів, прикривав листям та травою пеньки зрубаних дерев й займався вирубкою. Школяр виконував таку ж роботу.

27 січня 2023 року зловмисники спиляли три ясени та два дуби. А вже наступного дня у лісі вирубали 11 акацій та ще один ясен на 124 тис. грн. Ще через день вони спиляли п’ять акацій, два ясени та клен ще на 122 тис. грн. Крім того, після короткої перерви, зловмисники повернулися до лісу 1 лютого й спиляли один дуб та дев’ять ясенів на понад 100 тис. грн. Потім мали ще кілька виїздів до 16 лютого.

У суді крадії лісу повністю визнали свою провину. Вони пояснили, що пішли на злочин, бо не мали грошей.

Зокрема одинадцятикласник розповів суду, що хотів допомогти матері. Хлопець обіцяв більше не порушувати закон.

Втім дії групи визначили як незаконну вирубку дерев, відтак троє зловмисників отримали по 5 років умовно.

Нагадаємо, на Хмельниччині Старокостянтинівський райсуд оштрафував матір за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. Причиною цього стало те, що її син показував непристойні жести в бік учителя.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності