• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ракетна загроза, автомобілі для військових та нові автобуси в області: Козицький про головні події доби

Ракетна загроза, автомобілі для військових та нові автобуси в області: Козицький про головні події доби

Ракетна загроза, автомобілі для військових та нові автобуси в області: Козицький про головні події доби

На благодійному концерті у Добромилі зібрали понад 80 тисяч гривень на авто та мобільну лазню для наших захисників та захисниць

За добу 29 травня у Львівській області лунала повітряна тривога, була небезпека запуску ракет з території Росії.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 29 травня об 11:39. Була загроза удару крилатими ракетами з території росії. На Львівщині небезпека не справдилась.
  • Воїна зі Славської громади Ігоря Коломійця нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Він учасник АТО/ООС та з початком повномасштабної війни добровольцем пішов захищати Україну. 
  • 17 автобусів європейського зразка курсують від сьогодні на маршруті Дрогобич – Трускавець. Кожен транспортний засіб пристосований для перевезення людей з інвалідністю та батьків з маленькими дітьми. Перевізник зазначає, що 15 транспортних засобів будуть на маршруті, 2 – у резерві. Вартість проїзду з Трускавця до Дрогобича та у зворотному напрямку – не змінилася. 
  • У Червонограді в межах проєкту «Поліцейський офіцер громади» розпочала роботу поліцейська станція. Двоє правоохоронців, які стали поліцейськими офіцерами, пройшли відбір та спеціальне навчання. Для них облаштували приміщення та придбали два автомобілі коштом громади. Це третя така станція у Червоноградській громаді. Поліцейські офіцери вже працюють у Соснівці та Сільці.
  • До проєкту «Поліцейський офіцер громади» долучилася Розвадівська громада Стрийського району. Відповідний Меморандум про співпрацю підписали з Головним управлінням Національної поліції у Львівській області. 
  • Громада облаштує належні умови для роботи правоохоронців на поліцейських станціях. Поліція Львівщини проведе відбір та навчання кандидатів, забезпечить їх необхідною технікою та спецзасобами для надання поліцейських послуг. Місцеві жителі зможуть звертатися до поліцейських офіцерів громади цілодобово. Такі фахівці забезпечують правопорядок, протидіють та запобігають вчиненню порушень, проводять превентивну роботу та дбають про  безпеку дорожнього руху.
  •  Відучора на ділянці дороги в межах села Зубра Львівського району перекрили рух для транспорту. Проводять ремонт – розширяють проїжджу частину. Схема тимчасового об'їзду.
  • Свої технічні розробки презентували студенти 19 закладів професійної та професійно-технічної освіти Львівщини на фестивалі технічної творчості у Львові. Захід проводив Львівський державний Будинок техніки за сприяння департаменту освіти і науки ЛОВА. Перелік переможців за напрямами – тут.
  • У Львівському цирку до Міжнародного дня захисту дітей проведуть дві циркові вистави «Здійснити мрію – повернути вкрадене дитинство» для 1600 дітей захисників і захисниць України Львівської області. Артистами шоу будуть вихованці циркових студій з деокупованих територій нашої держави. Більше про заходи для дітей наших оборонців можна дізнатися на сторінці благодійного товариства «Мій тато захищає Україну».
  • Упродовж цього тижня для підприємців Золочівщини та Яворівщини проводять тренінги із залучення додаткового фінансування для бізнесу. Проводить їх Інвест офіс, який минулоріч створили з ініціативи Львівської обласної військової адміністрації, Львівської міської ради та Бізнес-школи УКУ. Розклад тренінгів та посилання на реєстрацію – за посиланням.
  • Волонтери Сокільницької громади відвезли у зону бойових дій нашим бійцям п’ять автомобілів, причіп та запчастини. Для воїнів 125 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ доставили стійки для кулеметів і маскувальні сітки, а для інших бригад, зокрема 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила та 80 десантно-штурмової бригади, – вітаміни, соки, солодощі, консерви, харчі. 
  • Також чергову допомогу для наших оборонців відправили освітяни Новояворівської громади. Це ліки, смаколики, спреї від комарів, маскувальні сітки.
  • На благодійному концерті у Добромилі зібрали понад 80 тисяч гривень на авто та мобільну лазню для наших захисників та захисниць. Захід провели волонтери «Галицькі батяри», ГО «Волонтерів та ветеранів АТО», Асоціація українців в Італії, БФ «Ми непереможні».

Нагадаємо,  у Львові, 30 травня, стартував українсько-ізраїльський реабілітаційний саміт, присвячений передачі в Україну ізраїльського досвіду та кращих практик фізичної та психологічної реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності