На Львівщині з 1 червня зміняться правила складання іспиту водія

На Львівщині з 1 червня зміняться правила складання іспиту водія

Ці зміни мають зробити отримання водійських посвідчень більш зручним та прозорим

З 1 червня в чотирьох регіонах України , у тому числі на Львівщині, зміниться процедура складання іспитів на отримання посвідчення водія.

Про це повідомив головний сервісний центр МВС.

Екзаменаційні класи для перевірки теоретичних знань будуть обладнані системами перехресної відеофіксації із записом звуку: 4 камери в різних кутах і без «сліпих» зон та face-ID при вході. Ніяких змін в теоретичній підготовці не передбачено.

Автівки сервісних центрів МВС для складання практичних іспитів будуть оснащені камерою спостереження з кутом огляду 360° та фіксацією звуку в салоні, трекером та відеореєстраторами попереду і позаду. Камера в салоні фіксуватиме положення рук і ніг кандидата у водії, рук і ніг екзаменатора сервісного центру МВС. 

«Камери будуть контролювати усі рухи як кандидата у водії, для його безпеки і в подальшому для можливості оскарження результатів іспиту, так само і рухи екзаменатора, певні перемовини в салоні автомобіля» — наголосив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У кандидатів у водії буде більше інструментів для апеляції рішення екзаменатора, а термін отримання відеозапису на його оскарження буде продовжено до 30 днів. Крім того відео з будь-якого практичного іспиту можливо буде рандомно перевірити.

Ще одна законодавча ініціатива стосується обмеження у кількості спроб для складання практичного іспиту. Зараз їх — три. А тепер можна буде складати практичний іспит на право керування транспортним засобом необмежену кількість разів протягом двох років, поки є чинним свідоцтво про закінчення автошколи.

Також талон попереднього запису можна зробити онлайн через функціонал Е-запис на сайті Головного сервісного центру МВС.

Проєкт розпочнеться з 1 червня у 4 регіонах: Львівська, Вінницька, Київська та Одеська області.

Нагадаємо, у 2022 році адміністраторами сервісних центрів МВС на Львівщині було виявлено 4 підроблені посвідчення водія. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Семчишин. Повне інтерв’ю читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності