Прикордонники розповіли про переваги «єЧерги»

Прикордонники розповіли про переваги «єЧерги»

У перспективі схожий проєкт запрацює й для легкових автомобілів та автобусів

Початок роботи «єЧерги» - великий плюс для пунктів пропуску, бо це забере черги, які блокують рух і створюють небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

Про це у коментарі LVIV.MEDIA розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук.

«Це створювало незручності для водіїв, адже на такому відтинку дороги не бувало елементарних туалетів й місць для харчування. Це зменшить загальне напруження на кордоні», - сказав він.

За його словами, 90% перевізників були задоволені пілотним проєктом, який був на пункті пропуску в Ягодині. Натомість зараз важко оцінити ситуацію, адже не всі водії зрозуміли, як працює система.

«Хтось не може внести свої дані технічно, хтось лякається, що в нього через 5 діб буде під’їзд. Програма планує час, коли наступний водій може приїхати на пункт пропуску. Може бути швидше, а може бути довше. Є таке, що водій був у черзі, але щось трапилось в дорозі, він про це повідомив, тоді він може перенести свою чергу», - сказав Ігор Матвійчук.

Водночас начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ зауважив, що черги є по великим пунктам пропуску, це стосується вантажівок, які перевозять більше 7,5 тонн. Також черги є там, де є «шляхи солідарності».

Крім того, він додав, що у перспективі схожий проєкт запрацює й для легкових автомобілів та автобусів.

«Там різні процедури оформлення. У вантажівок довга процедура оформлення документів, є відмови, бо щось може бути не готовим, щось змінитись. Автобуси ж йдуть по графіку. Це в свою чергу полегшить роботу з ними, бо все підлаштовуватиметься під той графік», - пояснив Ігор Матвійчук.

Нагадаємо, на Львівщині запрацювала реєстрація до «єЧерги» для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності