На Львівщині діє принцип територіальності в отриманні дозволу на перетин кордону: деталі

На Львівщині діє принцип територіальності в отриманні дозволу на перетин кордону: деталі

Подаватись на отримання дозволу на перетин кордону у Львівській області може тільки та людина, яка тут проживає

Прикордонники фіксують багато зловживань системою «Шлях» від осіб, які хочуть перетнути кордон.

Про це у коментарі LVIV.MEDIA розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук.

«Відповідно бачачи схеми, які використовують правопорушники, ми розуміємо, що десь потрібно збільшити кількість необхідних документів, десь змінити процедуру перетину кордону, можливо, змінити терміни подачі та перевірок документів», - сказав Ігор Матвійчук.

Він зауважив, що Львівська обласна військова адміністрація застосувала принцип територіальності, згідно з яким, тільки особа, яка мешкає на Львівщині, може подаватись на отримання дозволу на перетин кордону.

«Інші ОВА поки що не приймають цей принцип, тож ми часто бачимо, що людина їде з Києва, а Хмельницька чи Миколаївська ОВА дає їй дозвіл. Ми одразу ж звертаємо на це увагу й перевіряємо цих осіб. Бо громадська організація, наприклад, зареєстрована у Вінниці, людина проживає у Києві, а дозвіл видала Миколаївська ОВА. Це не логічно, але не заборонено. На Львівщині ж застосували цей принцип, й це зробило роботу чіткішою», - каже начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ.

Нагадаємо, наразі змін у системі «Шлях» не передбачається, адже не внесено подання до відповідної постанови Кабміну. Відтак востаннє вона змінювалась у травні 2022 року й досі діє затверджена процедура перетину кордону для чоловіків призовного віку.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності