На Львівщині є понад 5 тис. вакансій: яку зарплату пропонують

робота
Фото: Freepik

Від початку року в області працевлаштували 3,3 тисячі осіб

Станом на початок травня на у Львівській області було 5,4 тисячі вакантних робочих місць. Тим часом роботу шукають близько 3,5 тис. безробітних.

Про це повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Роботодавці пропонують своїм робітникам заробітну плату у середньому в розмірі 11 тис. гривень. Від початку року у Львівській області вдалося працевлаштувати 3,3 тисячі осіб та охопити професійним навчанням 0,5 тис. людей.

Також у службі зайнятості зазначили, що близько 100 людей залучили до виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення». За такими особами зберігається статус безробітного.

Оплата за такі роботи здійснюватиметься на рівні не меншому ніж розмір мінімальної заробітної плати в Україні – 6 700 гривень.

Найбільше безробітних до суспільно корисних робіт залучено у таких районах:

  • Дрогобицькому - 23 особи;
  • Львівському – 21 особа;
  • Стрийському – 19 осіб;
  • Червоноградському - 17 осіб.

Нагадаємо, кількість вакансій в Україні збільшується та майже зрівнялася з показниками квітня 2021 року. Станом на 1 травня на Work.ua було 77,9 тис. вакансій, з яких 17,3 тис. — нові. Найбільший приріст пропозицій роботи у категоріях «Охорона, безпека» (21%), «Готельно-ресторанний бізнес, туризм» (+20%) та «Сфера обслуговування» (+16%).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності