В Україні створять близько 10 тисяч сезонних робочих місць

Сезонні робочі місця створять підприємці, які отримали урядові гранти на розвиток садівництва та ягідництва

В Україні створять близько 10 тисяч сезонних місць завдяки отриманим грантам на садівництво.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Сезонні робочі місця створять підприємці, які отримали урядові гранти на розвиток садівництва та ягідництва і тепличного господарства. Вони наймуть близько тисячі постійних працівників та зобов’язані створити понад 10 тис. нових сезонних робочих місць для розвитку сільських територій.

Підприємці можуть подати заявку на отримання гранту через портал «Дія». Зазначається, що розгляд заявки відбувається у стислі терміни.

Зокрема, програма передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Від початку 2023-го 24 господарства аграрного сектору отримали грантові кошти для розвитку свого бізнесу на загальну суму понад 57 млн грн.

Так, 23 господарства, які займаються садівництвом, ягідництвом та виноградарства виплачено понад 56 млн грн. Також одне підприємство отримало 1,2 млн грн на розвиток тепличного господарства.

Нагадаємо, на Львівщині від початку року 8 бізнесів отримали погодження на грантову підтримку. Два заявники отримали погодження за програмою «Власна справа» та ще 6 — за програмою «Новий рівень».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності