Львівські важкоатлети вибороли медалі молодіжного чемпіонату України

Львівські важкоатлети вибороли медалі молодіжного чемпіонату України

Троє спортсменів зі Львівщини продовжать підготовку до Чемпіонату Європи серед юнаків до 15 та до 17 років у складі збірної команди України

У суботу, 6 травня, завершився Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років. В обох вікових групах виступили й представники Львівщини.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Так, серед дівчат до 15 років «бронзу» у ривку, поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії до 81 кг здобула львівська важкоатлетка Віталіна Мицак. Тренує спортсменку Тетяна Малявська. Також три бронзових нагороди в активі львів’янки Софії Мулик серед дівчат до 17 років у ваговій категорії до 76 кг. Її тренують Сергій Тузяк, Василь Плюта та Віктор Кінарьов.

Водночас беззаперечним лідером перегонів юнаків до 15 років у ваговій категорії до 55 кг став цьогорічний призер Кубка України серед чоловіків – львів’янин Віталій Сорока, який виборов три золотих медалі. Спортсмена тренує Олександр Корчинський. «Срібло» у ривку в цій же ваговій категорії здобув ще один львів’янин Маркіян Мочерад, якого тренує Тарас Кінах.

Тріумфально завершив свій виступ й богатир з Жидачева Сергій Лишега, зібравши весь комплект золотих медалей у ваговій категорії до 67 кг, випередивши найближчого суперника на 22 кг. Також Сергій вперше виконав норматив майстра спорту України. Тренує важкоатлета Юрій Лишега.

Натомість серед юнаків до 17 років бронзові нагороди у поштовху та сумі двоборства вагової категорії до 55 кг виборов ще один вихованець Юрія Лишеги – Андрій Лишега. На змаганнях молодому спортсмену вручили посвідчення майстра спорту України, норматив якого він виконав на звітному юнацькому Чемпіонаті України восени.

Крім того, три «срібла» серед юнаків до 15 років у ваговій категорії до 96 кг також зміг вибороти Василь Лисак з Самбора.

Зауважимо, що троє спортсменів зі Львівщини – Віталій Сорока, Сергій Лишега та Василь Лисак – продовжать підготовку до Чемпіонату Європи серед юнаків до 15 та до 17 років у складі збірної команди України.

Нагадаємо, яворівчанка Софія Станько стала чемпіонкою Європи з паверліфтингу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності