Як ВПО на Львівщині отримати грошові виплати: алгоритм дій

Як ВПО на Львівщині отримати грошові виплати: алгоритм дій

ВПО можуть отримати не лише фінансову, а й гуманітарну, психологічну і юридичну допомогу у консультативно-координаційних центрах

Внутрішньо переміщені особи, які проживають на Львівщині, можуть отримати фінансову підтримку.

Так, для осіб з інвалідністю та дітей виплати становлять 3 тисячі гривень, для інших осіб – 2 тисячі. Виплачують допомогу після того, як людина подала заявку до Єдиної інформаційної бази даних про ВПО, повідомили у Львівській ОВА.

Зокрема, потрібно отримати довідку внутрішньо переміщеної особи. Для цього вона має звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення: уповноважених осіб сільських, селищних та міських рад та ЦНАПу. Також подати заяву на отримання документа можна через портал «Дія».

«Запит повнолітня і неповнолітня особа подає особисто, а малолітня дитина через законного представника – опікуна призначеного для недієздатних осіб, керівника закладу соціального захисту, уповноваженої особи органу опіку та піклування», - йдеться у повідомленні.

Заявнику потрібно пред’явити один із документів:

  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;
  • Далі для отримання допомоги ВПО заповнює заяву, яку формують засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

«Заяву про надання допомоги на проживання ВПО можна також подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг», - кажуть у ЛОВА.

Відомості для заповнення заяви:

  • прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) заявника;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • дата народження;
  • відомості про задеклароване/зареєстроване місце проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, звідки перемістилася особа;
  • адреса місця, куди перемістилася особа, та контактний номер телефону;
  • номер поточного рахунка зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги;
  • наявність статусу особи з інвалідністю;
  • відомості про неповнолітніх дітей, які перемістилися разом із внутрішньо переміщеною особою (інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків).

Крім цього, ВПО можуть отримати не лише фінансову, а й гуманітарну, психологічну і юридичну допомогу у консультативно-координаційних центрах. За ініціативи Львівської ОВА вони працюють в усіх районах області.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності