На Львівщині донори крові отримають безкоштовні квитки у музеї та театри: як долучитись

На Львівщині донори крові отримають безкоштовні квитки у музеї та театри: як долучитись

Зараз є потреба у крові всіх груп з резус-фактором «мінус» та другої групи крові з резус-фактором «плюс»

На Львівщині стартувала акція «Здавай кров – надихайся культурою!».

Про це 1 травня повідомили у Львівській ОВА.

За умовами цієї акції, кожен донор, який впродовж травня здасть кров у Львівському обласному центрі служби крові, отримає безкоштовний квиток в один з обласних закладів культури на вибір.

За словами директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірини Гаврилюк, учасниками акції вже стали вісім обласних музеїв, їх донори можуть відвідати безкоштовно після здачі крові. Це:

  • Львівський історичний музей;
  • Львівський музей історії релігії;
  • Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові;
  • Львівський національний літературно-меморіальний музей імені Івана Франка (Дім Франка);
  • Історико-краєзнавчий музей;
  • Історико-етнографічний музей «Бойківщина» у Самборі;
  • Державний історико-культурний заповідник «Тустань»;
  • Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі».

Крім того, до акції доєдналися Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

Зазначається, що після здачі крові у центрі служби крові донор зможе отримати сертифікат на відвідування одного з музеїв – з цим сертифікатом можна прийти у будь-який робочий день музею на ваш вибір.

«Або ж можна обрати квитки у Львівську національну оперу чи Львівську національну філармонію вже на конкретну виставу чи концерт з можливістю обрати дату, коли ви зможете прийти», – каже Ірина Гаврилюк.

Водночас директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків наголосив, що зараз є потреба у крові всіх груп з резус-фактором «мінус» та другої групи крові з резус-фактором «плюс».

«Донором може стати, перша за все, здорова людина. Ми заготовляємо кров для хворих на Львівщині. Маємо велику відповідальність, бо приїжджають поранені і переселенці, відповідно ми також їх забезпечуємо повністю кров’ю», – розповів Ярослав Дяків.

Донорами можуть стати особи віком від 18 до 60 років, без хронічних захворювань, які не хворіли та не вживали ліки впродовж останніх 14 днів (антибіотики, противірусні, протизапальні), мають нормальний артеріальний тиск. Проте є обмеження, що повторно здавати кров можна через півтора місяця.

Додамо, що обласний центр крові приймає донорів з 8:30 до 13:00, з понеділка по п’ятницю, на вулиці Пекарській, 65, у Львові. Також Центр крові працює у деякі суботи, про що завчасно повідомляють у Facebook. Водночас працівників центру можна запросити до своєї організації – для забору крові у певної кількості працівників колективу.

Нагадаємо, на Львівщині за допомогою мобільного Центру крові забиратимуть біоматеріал у донорів біля великих торгових центрів області. Про кожен з таких виїздів окремо інформуватимуть заздалегідь.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності