• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові майже три сотні донорів крові отримали безкоштовні квитки на концерти та вистави

У Львові майже три сотні донорів крові отримали безкоштовні квитки на концерти та вистави

У Львові майже три сотні донорів крові отримали безкоштовні квитки на концерти та вистави

Акція тривала два тижні

До акції «Наповнення», що давала можливість донор(к)ам крові обрати собі квитки на культурні події у Львові, получилось понад 270 людей.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

За два тижні акції вони отримали флаєри-квитки на концерти, виставки, вистави, екскурсії.

Ідея актуалізувати тему донації крові й заохотити до цього належить директорці Інституту стратегії культури Юлії Хомчин. Цю ініціативу Інституту вдалося втілити спільно зі Львівською міською радою, Першим медоб'єднанням Львова та міськими установами культури. Таким чином організатори намагались подякувати тим, хто здає кров, та водночас сприяти розвитку культури донації в місті.

«Якщо зважити, що чи не кожен квиток був на дві особи (а деякі, сімейні, — на більшу кількість людей), то відвідати львівські театри, музеї, виставкові та концертні майданчики змогло (і ще зможе, бо деякі події попереду) кілька сотень людей. Та найважливішим підсумком є зібрана кров, що означає: чиєсь життя може буде врятоване! Це і цивільні пацієнт(к)и, і наші поранені захисники та захисниці»,  — кажуть в Інституті стратегії культури. 

«Під час «Наповнення» здавати кров приходили різні люди: і досвідчені донори, і «першачки» у цій справі; й поодинці, й цілими групами; і львів’ян(к)и, і представники інших міст (наприклад, Харкова); і цивільні, й військовослужбовці; і ті, хто знали про акцію, і ті, хто вперше почули про неї у пункті кровоздачі. Колективно до донації долучились, наприклад, представники Дому Франка та Першого театру, рятувальної служби та Теруправління ДБР у Львові», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Стрию особи, які здали кров в КНП «Стрийська ЦРЛ», отримують одноразову грошову допомогу в розмірі 500 грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності