На Львівщині працюватиме мобільний Центр крові: деталі

На Львівщині працюватиме мобільний Центр крові: деталі

Після війни у районах області закриють всі пункти забору крові, а займатися цим будуть тільки центри служби крові

На Львівщині за допомогою мобільного Центру крові забиратимуть біоматеріал у донорів біля великих торгових центрів області. Про кожен з таких виїздів окремо інформуватимуть заздалегідь.

Про це розповів в ефірі «Українського радіо. Львів» директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків, пише «Суспільне».

Цей медичний автобус нещодавно передала області благодійна шведська фундація Blåljus i samverkan за сприяння БФ «Із янголом на плечі». Зараз комплекс проходить реєстрацію.

«Такий автомобіль шукали давно і він є повноцінним пунктом забору крові. У ньому є 4 крісла, де можна одноразово забирати кров, є невеликий кабінет для лаборанта і терапевта. Також автомобіль обладнаний сучасним обладнанням: ваги-помішувачі, запаювачі та сканери», — каже Ярослав Дяків.

За його словами, зараз цей автомобіль обслуговуватимуть 6-7 фахівців. Натомість з нового року планують сформувати для нього окрему виїзну бригаду. Її робота буде актуальною й після закінчення війни, коли продовжать реформу служби крові. Так, у районах області закриють всі пункти забору крові, а займатися цим будуть тільки центри служби крові.

«У зв’язку з тим, що зараз будуть закривати всі відділення забору крові, які є в області, тобто в районних лікарнях, тоді збільшиться потреба і ми, Львівський обласний центр служби крові, будемо єдині в області, хто буде забирати кров», — розповів директор Львівського обласного центру служби крові.

Нагадаємо, лікарі зазначають, що є перелік правил, яких варто дотримуватись під час та після процедури здачі крові. Детальніше про це можна дізнатись у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності