• Головна
  • Новини Львівщини
  • Загроза ракетного удару та посмертне нагородження Героїв: Максим Козицький розповів про головні новини в області за добу

Загроза ракетного удару та посмертне нагородження Героїв: Максим Козицький розповів про головні новини в області за добу

Загроза ракетного удару та посмертне нагородження Героїв: Максим Козицький розповів про головні новини в області за добу

Трьох воїнів із Червоноградського району – Юрія Ліпкевича, Василя Осінчука та Володимира Вавричука – посмертно нагородили Орденами «За мужність» III ступеня.

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 28 квітня о 04:20. Була загроза повітряно-ракетного удару зі сторони Каспійського моря.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Львівщині усе спокійно, однак є загиблі та великі руйнування в Умані та Дніпрі.

  • Трьох воїнів із Червоноградського району – Юрія Ліпкевича, Василя Осінчука та Володимира Вавричука – посмертно нагородили Орденами «За мужність» III ступеня. Їх вручили родичам загиблих Героїв під час засідання сесії Лопатинської селищної ради.
  • Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА ініціював реставрацію найдавнішої дерев’яної церкви Львівщини – храму Зіслання Святого Духа у селі Потелич Львівського району. Уже відбулася виїзна нарада науково-реставраційної ради за участі реставраторів і пам’яткоохоронців.
  • З обласного бюджету скерували ще 1,1 млн грн на виконання Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, в межах якої у гуртожитках та будівлях, які не використовують, облаштовують умови для проживання ВПО. Після нашої перемоги ці об'єкти будуть служити потребам громад.
  • 36 студентів Львівщини отримуватимуть академічні стипендії Кабінету Міністрів та Президента України. Їх призначають відмінникам за вагомі досягнення у навчальній та науковій роботі.
  • У Золочівській громаді розробляють Соціальний паспорт та проводять оцінку потреб у соціальних послугах. Уже відбулось перше засідання робочої групи. Це роблять в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Його реалізовує Благодійний фонд «Stabilization Support Services» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Соціальний паспорт – це документ, який містить актуальну інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. У ньому описані адміністративно-територіальний устрій, демографічний стан, рівень зайнятості й безробіття, інфраструктура, житлово-комунальне господарство, громадські та релігійні організації, місцеве самоврядування та бюджет, а також ризики, з якими стикаються мешканці громади.
  • Славська пошуково-рятувальна частина здобула перемогу на чемпіонаті України з водного туризму.

Нагадаємо, Корея передала на Львівщину 10 автомобілів швидкої допомоги. З них 6 поїдуть на Дніпропетровщину, 2 – залишать в нашій області. Ще по одній «швидкій» отримають Сумська та Закарпатська області. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності