Лікуються не лише військові: скільки людей отримують допомогу в Superhumans Center

Лікуються не лише військові: скільки людей отримують допомогу в Superhumans Center

У центрі перебуває навіть дитина

У центрі світового рівня Superhumans, що на Львівщині, перебуває 18 пацієнтів.

Про це ефірі загальнонаціонального марафону повідомила директорка центру Ольга Руднєва.

«Ми маємо вже 18 пацієнтів, „пішли“ наші перші протези, які були виготовлені в лабораторії центру Superhumans. Люди дуже швидко відновлюються, така цікава атмосфера, неймовірно спостерігати за груповою динамікою. У нас є і цивільні пацієнти, і військові. І цивільні намагаються не відставати від військових, бо військові мають кращу фізичну підготовку», — розповіла Ольга Руднєва.

Серед пацієнтів центру — 60% військових, решта — цивільні. Також лікується дитина.

Ольга Руднєва зазначила, що окрім того, щоб встановити людині протез, потрібно навчити її ним користуватися. До того ж він має бути зручним, аби можна було ходити з протезом цілий день.

«Ми робимо багато первинних протезувань. Перший культеприймач є дуже чутливий, людина має звикнути до нього. Відповідно протезисти постійно додають, підточують, щоб людині було комфортно. Якщо буде не комфортно, людина використовуватиме протез впродовж 2 годин, а ми хочемо, щоб вона могла ним користуватися до 14 годин на добу», — каже Ольга Руднєва.

Додамо, Superhumans Center — медичний клінічний центр поблизу Львова, де повертає до активного життя людей, які через війну зазнали тяжких поранень та травм, зокрема, втратили кінцівки. Проте, допомогу там можуть отримати не лише військові, але й цивільні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 14 квітня, Перша леді України Олена Зеленська разом з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким відвідали клініку Superhumans на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності