• Головна
  • Новини Львівщини
  • Е-квиток, наука та безпека Львівщини: Козицький взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Е-квиток, наука та безпека Львівщини: Козицький взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Е-квиток, наука та безпека Львівщини: Козицький взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Голова ОВА закликав громади, міста, регіони до співпраці та інвестування у проєкти на Львівщині

У столиці відбувся Міжнародний саміт міст та регіонів з ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при пезидентові України.

Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький, який взяв участь у саміті.

Чиновник розповів, що за 2022 рік у Львівській області встановили ще 5 тисяч камер спостереження. Це допомагає розкривати злочини та пошуку людей, зокрема дітей. Козицький зазначив, що завдяки камерам відкрили 90% важких злочинів в області.

Очільник ОВА розповів, що на Львівщині також розвивається наука.

«У нашій області є науковці, які входять у 2% найбільш цитованих у світі, але дослідження їм доводиться проводити в університетах Польщі, бо в українських, на жаль, нема необхідних технологій», - сказав чиновник.

Голова ОВА подякував полякам за підтримку українців у сфері науки та інших. Однак, зазначив, що хотів, щоб у наших університетах також були сучасні наукові центри зі всім необхідним.

У Львівській області функціонують 72 професійно-технічні училища. За словами Козицького, за минулий рік облаштували в них 15 Навчально-практичних центрів.

«Цього року хочемо створити ще 15. Зі залученням сучасних технологій. Бо лише кваліфіковані працівники, які вміють користуватися сучасними технологіями відбудують Україну і зроблять її конкурентоспроможною», - зазначив очільник ОВА.

Крім цього, Львівщина першою в Україні запроваджує е-квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області. 

"Це допоможе дізнатися справжню кількість пільговиків; перевізники не зможуть самовільно встановлювати тарифи на проїзд. Знизиться обіг неврахованої готівки", - додав очільник області.

Голова ОВА також звернувся до інших областей та громад, що Львівщина готова ділитись досвідом у всіх вищезгаданих проєктах. Крім цього, область відкрити до інвестицій та ідей.

Нагадаємо, бізнесмени в аграрній галузі на Львівщині можуть отримати фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів для реалізації бізнес-планів зі створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності