Львівщина опинилася у рейтингу регіонів із найдорожчою орендою житла

нерухомість, житло
Фото: Freepik

Вартіть оренди житла за рік зросла на 70%

Львівська область у 2023 році опинилася на другому місці у рейтингу регіонів із найдорожчою орендою житла. Перше місце за вартістю оренди займає Закарпатська область.

Відповідне дослідження опублікувало Work.ua.

Ціна у цих регіонах за оренду почала стрімко зростати починаючи з березня минулого року. Причиною цьому став переїзд великої кількості українців через бойові дії у їхніх регіонах. Зокрема, вартість оренди житла у Закарпатській області зросла на 192%, а у Львівській – на 70%.

Третє місце у рейтингу посідає Київ. Тут орендувати 1-кімнатну квартиру можна за близько 7,3 тис. грн, що на 13% менше, ніж у березні 2022-го.

Також зазначається, що мешканцям Львівщини при середній зарплаті у 16 тис. грн доведеться витрачати на оренду житла 71%, а у Закарпатській області — 87% при середній зарплаті у 15 тис. грн.

Найдешевшим тиловим регіоном є Тернопільська область. Середня вартість оренди 1-кімнтаної квартири там становить 4 047 грн. Ціна рік ціна на оренду житла зросла на 33%.

Серед тилових регіонів найдорожче орендувати житло у Чернівецькій області. Регіона має спільні кордони з Румунією та Молдовою. Там орендувати 1-кімнатну квартиру у березні 2023 року можна було за 7 095 грн.

Нагадаємо, за місяць середня вартість одного квадратного метра у новобудовах Львова зросла на 900 гривень до 45,9 тис. грн/кв. На Львівщині середня вартість квадратного метра становить 35,4 тис. грн, що на 600 грн менше ніж у березні. Про те, у якому районі Львова найдорожче житло, читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності