Перевищив допустиму норму у 9 разів: на Львівщині п’яний водій потрапив у ДТП

Перевищив допустиму норму у 9 разів: на Львівщині п’яний водій потрапив у ДТП

За три місяці 2023 року на дорогах Львівщини за участю нетверезих водіїв трапилося 30 ДТП з потерпілими

Вранці 20 квітня за участю нетверезого керманича на автодорозі Київ — Чоп, поблизу населеного пункту Угерсько, трапилась ДТП. На щастя, ніхто не постраждав.

Про це повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Правоохоронці з‘ясували, що водій, керуючи автомобілем Dacia Sandero, не впорався з керуванням та з‘їхав у кювет. Крім того, під час спілкування із 29-річним мешканцем Львівщини патрульні виявили у нього очевидні ознаки алкосп‘яніння.

«Керманич погодився пройти огляд на стан сп‘яніння у медичному закладі. Висновок лікаря — позитивний, водій надув 1,82 проміле, що перевищує допустиму законом норму у 9 разів», - йдеться у повідомленні.

Відтак на п’яного водія патрульні склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП.

Проте випадки за участю нетверезих керманичів не завжди так закінчуються. Так, за три місяці 2023 року на дорогах Львівщини за участю нетверезих водіїв трапилося 30 ДТП з потерпілими. Внаслідок цих автопригод травмувалося 35 осіб та 3 людини загинули.

«Закликаємо бути свідомими та за жодних обставин не сідати за кермо у стані сп‘яніння, адже наслідки можуть бути трагічними», - наголосили поліцейські.

Нагадаємо, днями екіпаж патрульних отримав повідомлення від небайдужого громадянина, який повідомив, що на вулиці Кульпарківській водій керує автомобілем, імовірно, у стані сп‘яніння. Чоловік назвав марку авто та номерний знак.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності