В обхід Рави-Руської збудують дорогу: у Козицького повідомили подробиці важливого рішення

Рава-Руська

Нову дорогу збудують, щоб відвести трафік фур від населених пунктів

У Львівській області збудують нову дорогу в обхід Рави-Руської, щоб зменшити навантаження автошляху біля населених пунктів.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Наразі черга з вантажівок поблизу пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» складає 20 км. Щодня трасою М-09 від Львова до Рави-Руської курсують близько 19 тисяч машин. Аби зменшити навантаження на цю дорогу та відвести трафік фур від населених пунктів, збудують новий автошлях в обхід Рави-Руської.

Відтак, у Львівській ОВА підписали документ, який має сприяти розвантаженню цього напрямку.

Згідно з документом:

  • Львівська ОВА виділить 50% коштів від необхідної суми на виготовлення проєктної документації у майбутньому договорі;
  • Ще 50% фінансує Рава-Руська міська рада, яка також виступить замовником робіт з виготовлення проєкту;
  • Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області надасть інформацію, яка потрібна для виготовлення проєктної документації. Також отримає проєктну документацію на будівництво разом із проєктами землеустрою для оформлення права на земельні ділянки, які знадобляться для будівництва, зокрема шляхом їхнього викупу.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує профінансувати капітальний ремонт дороги М-09 на ділянці Львів – Рава-Руська з будівництвом об’їзної дороги.

Нагадаємо, на Львівщині планують капітальний ремонт автомобільної дороги М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська. Зараз активно розробляють проєктну документацію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності