На Львівщині планують капітальний ремонт дороги на Рава-Руську: що зроблять

На Львівщині планують капітальний ремонт дороги на Рава-Руську: що зроблять

На ділянці Львів – Жовква, де інтенсивність руху сягає 19 тис. авто/добу планують влаштувати острівець безпеки із встановленням бар’єрного огородження для розмежування зустрічних потоків.

Зараз активно розробляють проєктну документацію на капітальний ремонт автомобільної дороги М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська.

Про це пишуть на сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Автомобільна дорога М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська є однією з найважливіших автотранспортних магістралей України, яка забезпечує транспортний зв’язок в напрямку «захід – схід» з виходом на міжнародні дороги М-06 Київ – Чоп та М-30 Стрий – Ізварине і сполучає Україну з Польщею через МАПП «Рава-Руська – Гребенне», а далі з портами Балтійського моря.

«Враховуючи ситуацію, яка склалася внаслідок військової агресії російської федерації на території України та блокування морських перевезень, а саме зосередження логістики на автомобільні дороги та, відповідно, суттєве збільшення транспортного потоку на дорогах західного регіону виникла гостра необхідність у розширенні дороги. Через збільшення автоперевезень на ділянці під’їзду до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» утворюються черги великовагового автотранспорту довжиною до 15 – 20 км, а при пікових навантаженнях і більше», - йдеться у повідомленні.

«Вже сьогодні ми активно розробляємо проєкт для капітального ремонту дороги М-09 на ділянці Львів – Рава-Руська. Станом на сьогодні, маємо вже сформовані основні проєктні рішення», - зазначає керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

У ході капітального ремонту дороги проведуть такі роботи:

  • влаштують додаткову смугу руху із зміною напрямків поза межами населених пунктів;
  • в межах населених пунктів влаштують дощову каналізацію, тротуари, освітлення, зупинки громадського транспорту;
  • устелять нове асфальтобетонне покриття з попереднім укріпленням основи;
  • облаштують узбіччя;
  • проведуть ремонт усіх штучних споруд;
  • проведуть заходи для організації дорожнього руху.

Варто зазначити, на ділянці Львів – Жовква, де інтенсивність руху сягає 19 тис. авто/добу планують влаштувати острівець безпеки із встановленням бар’єрного огородження для розмежування зустрічних потоків. Таке проєктне рішення дозволить підвищити рівень зручності та безпеки дорожнього руху.

Також, за результатами проведених додаткових консультацій із зацікавленими сторонами запропонують рішення для вирішення питань:

  • потреби та можливості розвитку велосипедної інфраструктури по маршруту дороги М-09;
  • зелених насаджень вздовж дороги;
  • паркувальних майданчиків, зон відпочинку та відстійників для вантажного транспорту перед кордоном України;
  • заходів щодо зменшення шумових впливів в межах населених пунктів, що знаходяться вздовж дороги;
  • ризиків безпеки дорожнього руху та заходів щодо помʼякшення впливів, зокрема проектних рішень щодо пішохідної інфраструктури, безпечної доступності соціальних об'єктів, облаштування зупинок громадського транспорту – з урахуванням рекомендацій попереднього аудиту безпеки дорожнього руху;
  • заходів задля зменшення ризиків тимчасового економічного переміщення, рішення щодо доступу до житлових будинків, комерційних об'єктів та сільськогосподарських земель (у т.ч. очисники для с\г машин перед виїздом на трасу), доступність громадських пасовищ;
  • визначення місць для дозволеної торгівлі місцевих мешканців надлишками вирощеної с\г продукції (вздовж траси в межах населених пунктів) з метою безпеки та сприяння отримання доходу вразливими верствами.

Розроблення проєктної документації планують завершити вже цієї весни.

Нагадаємо, у міськраді розповіли скільки тисяч метрів доріг відремонтували з початку року. З початку року за сприятливих погодних умов шляхоремонтні підприємства міста проводять поточний ремонт доріг і тротуарів міста. Відтак, за три з половиною місяці вдалося відремонтувати покриття загальною площею 29 742 м2.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності