Історичний палац на Львівщині перетворять на гуртожиток для сиріт зі сходу

Історичний палац на Львівщині перетворять на гуртожиток для сиріт зі сходу

Увесь цей час стан пам’ятки культури був аварійним

Невідомий фонд із Рівного викупив територію історичного палацу на Львівщині. Аварійна будівля обійшлася йому у 3.2 мільйони гривень.

Інформація про це з’явилася на сайті Prozzoro продажі.

У місті Судова Вишня на аукціоні продали руїни палацу XIX ст. Там, за адресою вул. Заводська, 27, розташований Палац Марсів. До 1939 року власниками двоповерхової будівлі була родина Марсів. У радянські часи її використовували як зооветеринарну школу, технікум, а згодом і як гуртожиток ПТУ. У 1993 році Палац Марсів був знищений пожежею, після якої не відбудовувався і руйнувався далі. Увесь цей час стан пам’ятки культури був аварійним.

Новим власником історичної будівлі стало ТОВ «Фонд українсько-польської історії людей» з Рівного, яке заснували за місяць до проведення аукціону. За територію розміром майже 800 кв. м вони заплатили 3, 2 мільйони гривень. Зазначимо, що будівлю продали зі знижкою у 50% від початкової вартості. Однак власника зобов’язали затвердити цільове використання і утримувати пам’ятку культури в належному стані.

«До закінчення 2023 року вони мають провести комплекс першочергових протиаварійних робіт конструкцій (стіни, перекриття, дахові конструкції, покриття) та розробити проєктну документацію на проведення ремонтних та реставраційних робіт», — зазначено в інформаційній довідці міськради Судової Вишні.

За словами міського голови Судової Вишні Зеновія Фольтовича, після відновлення палацу новий власник планує відкрити там соціальний центр. В ньому, як в гуртожитку, проживатимуть підлітки-сироти зі сходу, які втратили житло. Також вони зможуть навчатися у місцевому училищі.

Нагадаємо, львів’янка купила столітній палац на Хмельниччині. За нього на аукціоні заплатили у 126 разів більше від запропонованої вартості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності