Дуже тяжко, але ми даємо раду: медикиня зі Львівщини на фронті знайшла своє кохання

Дуже тяжко, але ми даємо раду: медикиня зі Львівщини на фронті знайшла своє кохання

Жінка під кулями й обстрілами витягує поранених воїнів з переднього краю, а її коханий – стрілець-снайпер

Одного дня серед крові, куль та бруду бойова медикиня десантно-штурмового батальйону 80-ї бригади Наталія зустріла своє кохання на війні.

Про це пише пресслужба Львівської ОВА.

Жінка несе військову службу в українській армії 13 років. Раніше була санітарним лікарем, а зараз рятує життя воїнів ДШВ, що їх намагаються забрати російські окупанти. Крім того, Наталія – мати двох дітей. На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона евакуювала їх за кордон, а сама продовжила службу у війську. Дотепер жінка каже дітям, що на навчаннях.

Натомість бойова медикиня під кулями й обстрілами витягує поранених воїнів з переднього краю. Також Наталія постійно виїжджає на бойові позиції, коли потрібна евакуація. За її словами, важкі бої – не перешкода, адже найголовніше для неї – вивезти постраждалих з лінії вогню. Водночас доводиться на півдорозі зупинятися, перев’язувати рани й далі чимдуж їхати на точку евакуації.

Проте під час страшних реалій війни Наталія знайшла своє кохання. Так, спочатку бойова медикиня спочатку почала товаришувати зі стрільцем-снайпером Дмитром, але вже згодом, вони закохались й вирішили одружитись.

«Ми виходили на спостережний пункт, сиділи там і багато говорили. Обстріли були дуже сильні. Ми потоваришували. Рішення одружитись прийшло спонтанно. Дмитро мені каже: «Давай одружимось, може завтра не настане». Тут живеш одним днем і цінуєш життя. На війні інакше йде час, ми навіть можемо не згадати, який зараз місяць. Дуже тяжко, але ми даємо раду. Зараз удвох з чоловіком їздимо на евакуацію. Він - стрілець-снайпер, але згодом поїде вчитись на медика. Чоловік допомагатиме, щоб я трохи відпочивала», - розповіла Наталія. 

Одного дня снаряд залетів до бойової медикині прямо в бліндаж. Жінка знепритомніла, але невдовзі прийшла до тями та побігла надавати поміч решті бійців.

«Ми вивозимо поранених не медеваком, а нашим БТРом. Якось накрило артою, було дуже багато поранених, але ми всіх вивезли. У середині бронемашини було 15 важкопоранених. Страшно. Але все переживається та забувається, якщо є можливість нормально поспати. Я знаю, що маю йти до поранених, бо їх не залишу. Я тут і місяць сидітиму, знаючи, що в них все буде добре. Я дуже люблю свою бойову роту», - каже медикиня.

Нагадаємо, вже вісім місяців поліцейські-добровольці  батальйону поліції «Львів» Анастасія Комлик та Роксолана Кошіль виконують бойові завдання у найгарячіших точках України. Раніше дівчата вдвох відвідували спортивний зал та займалися легкою атлетикою. Натомість тепер вони страхують одна одну під час бойових завдань.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності