• Головна
  • Новини Львова
  • Найважче було повідомити рідним про свій вибір: львівська патрульна відправилася на передову, аби допомагати колегам

Найважче було повідомити рідним про свій вибір: львівська патрульна відправилася на передову, аби допомагати колегам

Найважче було повідомити рідним про свій вибір: львівська патрульна відправилася на передову, аби допомагати колегам

Щойно жінка побачила, що на передову шукають кухарів, одразу зголосилася

30-річна львівська патрульна Андріана Ковалишин на передовій допомагає своїм колегам. Крім того, вона пише вірші, які неодноразово опубліковували в альманахах. У творчому доробку патрульної понад пів сотні творів, серед яких і проза.

Про це повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Свій шлях у поліції Андріана Ковалишин розпочинала з лінії. Згодом перейшла у відділ моніторингу та аналітичного забезпечення. Проте коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, інспекторка повернулася до патрулювання вулиць, бо відчувала, що там зараз потрібніша. Та все ж, каже патрульна, її непокоїла думка, що вона може більше. Тож щойно побачила, що на передову шукають кухарів, одразу зголосилася.

«На другий день після того, як я подала свою кандидатуру, до мене зателефонував командир і повідомив, що потрібно виїжджати в Миколаївську область. Тоді там було дуже гаряче. Сказав, що невідомо, в яких умовах і де доведеться куховарити. Я твердо вирішила, що нічого не змінить мої наміри. Мене не лякали жодні умови», — ділиться спогадами капітан поліції.

Андріана Ковалишин каже, що, мабуть, на її рішучість вплинули виховання дідуся та фанатський футбольний рух ФК «Карпати».

За її словами, найважче було повідомити рідним про свій вибір. Зрештою, вони зрозуміли й Андріана вирушила на Миколаївщину. Там довелося жити та звикати до нової реальності — готувати під постійними обстрілами, під звуки авіації. Проте 30-річна поліцейська запевняє: щойно поїхала туди, як з'явився внутрішній спокій, що все робить правильно. Згадує, що, коли змінювали місце дислокації, побачене вражало. Так, перша думка, яка спадала, – що ж пережили місцеві в окупації.

«Пам'ятаю важкий для себе момент. Хлопці виконували завдання, а за кілька годин привезли їхній розстріляний автомобіль... без них. Яке ж було щастя, що всі залишилися живі. Відтоді страх за них не полишає», — розповідає Андріана.

Водночас одним із найщасливіших моментів для неї став приїзд львівських патрульних до їхнього загону. Тоді був неначе її день народження.

Патрульна зазначає, що кожен, для кого доводиться там готувати, став для неї немов рідний. Андріана запевняє, що вдячна долі за те, що потрапила в це відрядження, адже почувається на своєму місці.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA поспілкувалося про досвід стосунків на відстані під час війни з парою, що опинилася в такій ситуації, а також з психологинею, яка дала кілька порад, які допоможуть зберегти стосунки у таких умовах. 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності