• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ціль бригади – вибити ворога й повернути усі захоплені українські землі: як на Львівщині відбувається набір у «Лють»

Ціль бригади – вибити ворога й повернути усі захоплені українські землі: як на Львівщині відбувається набір у «Лють»

Ціль бригади – вибити ворога й повернути усі захоплені українські землі: як на Львівщині відбувається набір у «Лють»

Бригада «Лють» складається із двох штурмових полків, батальйону особливого призначення, артилерійського полку та роти спеціальних операцій

На Львівщині продовжують формування об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють». Після завершення етапів конкурсного відбору добровольці проходять навчання з домедичної медицини, вогневої й тактичної підготовки. Одними з охочих долучитися до штурмової бригади є доброволець із псевдо «Шумахер» та поки що єдина жінка-доброволець бригади «Лють» Лариса Борщ.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» - це воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та стримування збройної агресії проти України. «Шумахер» каже, що ціль їх бригади – вибити ворога в найкоротший термін і повернути усі захоплені українські землі.

«Мені 24 роки, я свого часу проходив строкову службу в армії і коли довідався про набір в новостворену штурмову бригаду «Лють», відразу подав документи. Пройшов усі етапи відбору і приступив до практичних навчань. Моя майбутня спеціальність – снайпер, оскільки я маю відповідні якості – я спритний, витривалий, вмію концентруватись, влучно стріляю і маю навички, які отримав під час служби в армії. Наша спільна ціль – вибити ворога в найкоротший термін і повернути усі захоплені українські землі», - розповів доброволець підрозділу «Шумахер».

Перед тим, як приступити до практичних навчань, добровольці успішно подолали всі етапи конкурсного відбору до штурмової бригади:

  • тестування рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань;
  • військово-лікарську комісію;
  • перевірку рівня фізичної підготовки та співбесіду.

«Це перша на Львівщині навчальна група, яка приступила до практичних занять. Усі слухачі вмотивовані і цілеспрямовані, а викладачі намагаються визначити найкращі якості кожного майбутнього бійця і розвивати їх. Почали ми з основних дисциплін – це домедична, вогнева і тактична підготовка. У першу чергу ми вчитимемо бійців надавати домедичну допомогу собі – мова йде про кульві, ножові та уламкові поранення, далі – вести вогонь з основних видів зброї, які, безумовно, будуть необхідні під час виконання бойових завдань і тактична підготовка – робота в групах, зачистка приміщень і виконання комплексних завдань. В подальшому – навчатимемо й інших військових премудростей», - розповів т.в.о. начальника Тренінгового центру поліції Львівщини, майор поліції Микола Копильчак.

Бригада «Лють» складається із двох штурмових полків, батальйону особливого призначення, артилерійського полку та роти спеціальних операцій.

«Коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну, перша паніка минула і до мене прийшло розуміння, що необхідно робити щось для нашої перемоги. Хтось волонтерив, хтось донатив, хтось ліпив вареники, плів сітки, а я для себе вирішила - захищати державу і свою сім’ю зі зброєю в руках. У воєнкоматі мені відмовили, але коли людина чогось хоче по справжньому, весь світ допомагає їй. В Інтернеті я спочатку побачила оголошення про навчання з домедичної підготовки, яке пройшла, а потім – мені розповіли про набір у штурмову бригаду «Лють». На той час я вже була у складі добровольчого формування з захисту територіальної громади. В той самий день я скористалась цим шансом – заповнила анкету, мене запросили на відбіркові етапи, які я пройшла і зараз – навчання у тренувальному центрі. В нашій групі ми дуже згуртовані і я відчуваю дуже велику підтримку від своїх товаришів. У подальшому я планую сконценруватись на медицині, але це вже визначиться в процесі навчання», - каже Лариса Борщ, колишня спеціалістка-менеджерка з персоналу і поки що єдина жінка-доброволець бригади «Лють».

Зазначимо, що формування бригади триватиме до 1 квітня. Добровольці, які хочуть приєднатися, можуть подати анкету на сайті, або через Центри надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, двоє братів-близнюків, які несуть службу у поліції Львівщини, добровольцями записались у новостворену штурмову бригаду Нацполіції «Лють».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності