• Головна
  • Новини Львівщини
  • Зацікавив підрозділ «нового взірця»: брати-близнюки з поліції Львівщини записались у штурмову бригаду «Лють»

Зацікавив підрозділ «нового взірця»: брати-близнюки з поліції Львівщини записались у штурмову бригаду «Лють»

Зацікавив підрозділ «нового взірця»: брати-близнюки з поліції Львівщини записались у штурмову бригаду «Лють»

У 2022 році, коли відбулось повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, брати продовжували службу в батальйоні «Львів», але, дізнавшись, що проводиться набір добровольців до новоствореної оперативно-штурмової бригади Національної поліції України «Лють», вирішили продовжити службу у цьому підрозділі

Двоє братів-близнюків, які несуть службу у поліції Львівщини, добровольцями записались у новостворену штурмову бригаду Нацполіції «Лють».

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Назар і Богдан – брати-близнюки. Разом завжди й всюди - разом грались у дитинстві, разом служили в армії в юності, разом вже зараз захищають Україну. Народилися брати у 1991 році у невеликому селі на Львівщині. У підлітковому віці пережили трагедію – загибель батька. Далі була служба в армії, робота в підрозділах Державної служби з надзвичайних ситуацій, а потім – 2014 рік.

«Коли у 2014 році оголосили набір добровольців у новостворений батальйон патрульної служби, тоді ще міліції особливого призначення «Львів», ми після недовгих роздумів прийняли рішення служити саме там. Пройшли навчання, несли службу у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Станиці Луганській – виконували завдання командування», - розповідає Назар.

Під час служби в поліції Назар та Богдан здобули вищу освіту – після заочного навчання у Львівському державному університеті внутрішніх справ стали дипломованими правознавцями.

Натомість у 2022 році, коли відбулось повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, брати продовжували службу в батальйоні «Львів», але, дізнавшись, що проводиться набір добровольців до новоствореної оперативно-штурмової бригади Національної поліції України «Лють», старші сержанти поліції Назар та Богдан вирішили продовжити службу у цьому підрозділі.

«Основне, що нас зацікавило – підрозділ «нового взірця», формується виключно за бажанням, з добровольців, тобто, людей вмотивованих і цілеспрямованих, спеціально для визволення наших окупованих територій. Те, чого ми й хотіли. Тут вже інша підготовка, інша спеціалізація, будуть інші завдання. Керівники бригади мають величезний бойовий досвід. Думаю, тут ми будемо найбільш ефективними», - каже Назар.

Його брат Богдан має дружину, з якою виховують шестирічну доньку, а Назар лише планує одружуватись.

«Головне - наша Перемога і завершення війни, а тоді вже – одруження і все інше», - зазначив Назар.

Додамо, що об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» - воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка. Його мета – відсічі та стримування збройної агресії проти України. Бригада «Лють» - два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій. В їхньому арсеналі – бронетехніка (БМП, БТР, КОЗАК), артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Формування бригади триватиме до 1 квітня. Добровольці, які хочуть приєднатися, можуть подати анкету на сайті, або через Центри надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, 30-річна львівська патрульна Андріана Ковалишин на передовій допомагає своїм колегам. Крім того, вона пише вірші, які неодноразово опубліковували в альманахах. У творчому доробку патрульної понад пів сотні творів, серед яких і проза.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності