• Головна
  • Новини Львівщини
  • ДТП із світлофором у Львові: у «Львівавтодор» розповіли, скільки «коштує» водію збитий світлофор

ДТП із світлофором у Львові: у «Львівавтодор» розповіли, скільки «коштує» водію збитий світлофор

ДТП із світлофором у Львові: у  «Львівавтодор» розповіли, скільки «коштує» водію збитий світлофор
Фото: Freepik

Сума збитків коливається від близько 6 тис. грн до понад 60 тис. грн, залежно від пошкодження світлофорного об’єкта

Минулого року у Львові сталося 19 ДТП, у яких пошкодили світлофори. Загалом ушкоджень зазнали 14 світлофорних об’єктів, деякі з них ставали «жертвами» ДТП два-три рази.

Про це повідомляє ЛКП «Львівавтодор».

Сума збитків коливається від близько 6 тис. грн до понад 60 тис. грн, залежно від пошкодження світлофорного об’єкта.

«Коли виникає ДТП з світлофором, наша ремонтна бригада відразу ж виїжджає на місце і приступає до ремонтних робіт та заміни пошкоджених елементів на резервні комплектуючі частини, щоб в найкоротший термін відновити роботу світлофорного об’єкта», — розповідає начальник відділу з обслуговування світлофорних об’єктів ЛКП «Львівавтодор» Мирослав Туркевич.

Оскільки світлофором управляє контролер, під час ДТП контролер також зазнає пошкоджень, тому це суттєво ускладнює відновлювальні роботи.

Після проведення ремонту ЛКП «Львівавтодор» готує кошторис завданих збитків, враховуючи об’єми робіт і вартість використаних комплектуючих запчастин. Якщо правоохоронні органи встановили винуватця ДТП і страхового відшкодування не вистачає для покриття збитків, стягнення з водія відбуваються вже в судовому порядку.

Нагадаємо, нещодавно у Львові 43-річний водій не обрав безпечної швидкості та дистанції, внаслідок чого не впорався з кермуванням та скоїв ДТП. Він виїхав на острівець безпеки, де протаранив дорожній знак, який зупинив його.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності