У Львові судитимуть екссуддю за втечу з місця ДТП

суд
Фото: Freepik

Справа надійшла на розгляд до Сихівського суду м. Львова

У Львові судитимуть колишнього суддю Сихівського суду Сергія Борейка. У Сихівському суді Львова перебувають матеріали справи про порушення за залишення місця ДТП.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Справа на розгляд надійшла до Сихівського суду, де раніше працював суддя. Враховуючи цей факт, 6 суддів Сихівського суду подали заяви про самовідвід у справі про адмінправопорушення відносно екссудді. Йдеться про таких суддів: Горбань О. Ю., Чорна С. З., Тімченко О. В., Бойко О. М., Дулебко Н. І., Борачок М. В..

У судових постановах про відвід зазначається, що екссуддя Сергій Борейко працював з ними у Сихівському судді, що може поставити під сумнів об’єктивність та неупередженість при розгляді вказаної справи.  

Сергій Борейко був звільнений у 2016 році із посади судді Сихівського суду у зв’язку з виходом у відставку відповідно до Постанови ВРУ від 8 вересня 2016 року №1515-VIII «Про звільнення суддів».

Зазначимо, що раніше до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядала дисциплінарне провадження щодо порушення Борейком С. В. вимог процесуального закону під час судового розгляду справ № 1319/10653/2012 і № 1319/10780/2012 та винесенні судових рішень у вказаних справах від 6 та 8 листопада 2012 року.

Втім, комісія суддів припинила дисциплінарне провадження щодо екссудді через його звільнення з посади судді Сихівського суду.

Нагадаємо, Залізничний районний суд м. Львова і виніс вирок колишньому працівнику ЛКП «Львівелектротрансу» Остапу О., який зламав контролеру руку. Інцидент стався ще у жовтні 2020 року, однак вирок винесли 22 лютого 2023-го. Суд призначив йому покарання у виді 2-х років обмеження волі. Також чоловік повинен відшкодувати 10 тис. грн моральної шкоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності