На Львівщині за ДТП судили уродженця Одещини, у якій загинув велосипедист

На Львівщині за ДТП судили уродженця Одещини, у якій загинув велосипедист

Суд призначив йому умовне покарання

Бродівський районний суд Львівської області розглядав справу про ДТП, у якій уродженець міста Ізмаїл Одеської області, порушивши правила дорожнього руху, на смерть збив велосипедиста.

Про це LVIV.MEDIA дізналося із вироку справи №439/304/22.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 13 січня 2022 року приблизно о 14:00 неподалік міста Броди на Львівщині.  

Автомобіліст виїхав на смугу зустрічного руху, обганяючи вантажний автомобіль, та зіткнувся з велосипедистом, який їхав йому назустріч.

Водій авто зупинився та спробував надати велосипедисту медичну допомогу. Про це у суді розповів свідок, якого водій зупинив, щоб той допоміг викликати швидку. Свідок також розповів, що того дня падав дощ, тож асфальт був дуже слизьким.

Велосипедист помер дорогою до лікарні.

Водій авто свою вину у порушенні правил дорожнього руху визнав та розкаявся.

У суді обвинувачений розповів, що одразу віддав сину потерпілого 500 доларів та намагався домовитися про відшкодування усієї суми, яку просив син велосипедиста, – 25 тисяч доларів. Але устиг переслати лише 20 тисяч гривень.

Обвинувачений вибачався перед потерпілим та просив його суворо не карати, адже за 30 років водійського стажу не мав жодних порушень ПДР. Також він просив не ув’язнювати його, адже так він не зможе допомагати потерпілому.

І хоч син загиблого просив для водія-порушника реальне відбуття покарання, суд таки вирішив призначити йому п`ять років позбавлення волі  з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Та звільнив від відбування основного покарання з іспитовим терміном на три роки.

Нагадаємо, 24 лютого близько 23:00 у селищі Шкло Яворівського району сталась ДТП з потерпілим. Водій автомобіля «ЗАЗ Ланос», 46-річний житель Новояворівська, наїхав на 60-річного велосипедиста, який лежав на проїзній частині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності