• Головна
  • Новини Львівщини
  • Модернізація бібліотек і відкриття банку одягу: Козицький розповів про головне за добу на Львівщині

Модернізація бібліотек і відкриття банку одягу: Козицький розповів про головне за добу на Львівщині

Модернізація бібліотек і відкриття банку одягу: Козицький розповів про головне за добу на Львівщині

В останній день зими, 28 лютого, загроз ракетних ударів на Львівщині не фіксували.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

У громадах нашої області планують модернізувати 20 бібліотечних просторів. Проєкт передбачає ремонт бібліотек і забезпечення їх всім необхідним для проведення майстер-класів, навчально-розважальних заходів та ігор.

Ще один успішний проєкт на підтримку наших захисників реалізувала Оброшинська молодь із села Оброшине, Львівський район. Вони влаштували перегляд фільмів і мультиків, виставку військової зброї та інших речей, які привезли з передової, й продавали глиняний посуд і випічку. Завдяки цьому їм вдалося зібрати 270 тисяч гривень. Певну частинку суми вони передали настоятелі трьох храмів громади для придбання трьох дронів для ЗСУ. Також вони долучилися до допомоги 103-й бригаді на мобільну СТО та придбання двох автомобілів.

Окрім цього, Львівщина продовжує приймати вимушено переміщених осіб. Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у нашу область прибули ще 72 людини. До Перемишля зі Львівщини вирушили 993 особи.

Через кілька тижнів у Дрогобичі запрацюють банк одягу та пункт прокату засобів реабілітації. Розгорнуть їх в офісі Товариства Червоного Хреста. Якщо ви готові пожертвувати речі, приносьте їх на вулицю Шевченка, 3. організатори просять передавати лише чистий та придатний до носіння одяг. Що стосується засобів реабілітації — сторони підписуватимуть договори оренди. Після користування засоби потрібно буде повернути.

Городоцька громада, за програмою USAID «ГОВЕРЛА», отримала два потужних генератори. Їх встановили у Братковицькому ЗЗСО та Городоцькому ЗЗСО №3 імені Героя України Івана Бльока. Пристрої допоможуть школам працювати у звичному режимі навіть під час знеструмлень. Водночас Дрогобицька міська лікарня №1 отримала чергову допомогу від благодійного фонду з Італії «Malve di Ucraina, Associazione Ucraina a Verona». Цього разу вони передали два нові апарати штучної вентиляції легенів.

Люди у деокупованому Куп‘янську невдовзі отримають гуманітарну допомогу з Яворівщини. Жителі Яворівської, Судововишнянської та Мостиської громад зібрали понад 5 тонн картоплі, 2,5 тонни макаронних виробів, більше ніж 300 продуктових наборів, засоби гігієни та інші потрібні речі. Щойно волонтери їх спакують, вони вирушать на Харківщину.

Окрім цього, Самбірська міська рада та міжнародна гуманітарна організація HIAS підписали меморандум про співпрацю. HIAS допомагає людям, чиї життя і свободи були у небезпеці. організація функціонує у 20 країнах світу. У Самбірській громаді вони пропонуватимуть безкоштовну психологічну допомогу та підтримку різним групам населення, а за потреби й тривалий супровід.

Також меморандум про співпрацю підписали Стрілківська ТГ та НУ «Львівська політехніка». У майбутньому випускники навчальних закладів сіл матимуть більше можливостей для того, щоб поповнити ряди студентів НУ «Львівська політехніка».

Нагадаємо, у Львові презентували розробки для військових на фронті. На базі Національного університету «Львівська політехніка» розробили розвідувальні безпілотники, роботизовані установки для перевезення боєприпасів, роботи-камікадзе та роботизовані платформи для розмінування територій, а також засоби для швидкого загоєння ран та відновлення шкіри у польових умовах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності