Майже 1000 спортсменів зі Львівщини увійшли до складу національних збірних: у яких видах спорту

Традиційно чимало спортсменів рівня національної збірної виховують веслувальні школи області — цьогоріч за збірну виступатимуть 45 спортсменів

У 2023 році до національних збірних увійшли 918 спортсменів Львівщини — з них 368 в основному складі, 264 є кандидатами та 268 у резерві. Загалом це на 23% більше представництво, ніж торік.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Вже традиційно чимало спортсменів рівня національної збірної виховують веслувальні школи області — цьогоріч за збірну виступатимуть 45 спортсменів Львівщини. Схоже представництво Львівщина має у водному поло — тут виступатимуть 46 спортсменів.

Водночас суттєво зросла кількість львівського представництва у боксі — якщо раніше до збірної входили 7 спортсменів області, то зараз — 23. Побільшало львів’ян і у збірній з футболу — цьогоріч там 30 вихованців спортивних шкіл та клубів області, що на 9 більше, ніж торік. Також вперше Львівщина матиме представника у такому олімпійському виді спорту, як брейкінг.

Що стосується неолімпійських видів спорту, то найбільше спортсменів Львівщини у збірній з кіокушинкай карате — 68 осіб. Також Львівщина вперше матиме представника у збірній України з кіберспорту, тхеквондо та годзю-ру карате. 

Натомість до паразбірних України, які представляють нашу державу на змаганнях людей з інвалідністю, увійшло 39 спортсменів Львівщини. А найбільше представництво, 7 осіб, у збірній з кьорлінгу.

Додамо, що цьогоріч на Львівщині відбудеться понад 350 спортивних заходів національного рівня. Це і навчально-тренувальні збори, і кубки України, і національні чемпіонати.  

Нагадаємо, за підсумками чемпіонату України з легкої атлетики збірна Львівщини набрала 253 очки й посіла 6-те місце серед 23-ох збірних команд областей та міста Києва. Від четвертого місця, яке зайняла збірна Житомирщини, львівські легкоатлети відстали всього на 8 очок. Натомість у багатоборства команда Львівщини поділила 3-тє місце зі збірною Київщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності