Спортсмени зі Львівщини вибороли 8 медалей на чемпіонаті України з вільної боротьби до 23 років

Спортсмени зі Львівщини вибороли 8 медалей на чемпіонаті України з вільної боротьби до 23 років

Збірна команда Львівщини стала чемпіоном України в загальнокомандному заліку серед жінок

У неділю, 22 січня, на Закарпатті завершився чемпіонат України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок до 23 років. Львівщину на цих змаганнях представили 26 спортсменів, які здобули 8 медалей.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Так, збірна команда Львівщини стала чемпіоном України в загальнокомандному заліку серед жінок, а одразу троє борчинь вибороли золоті медалі. Ще дві спортсменки стали срібними призерками та одна бронзовою.

Зокрема, чемпіонкою України у ваговій категорії до 57 кг стала 19-річна Олександра Хоменець, вихованка Львівського обласного фахового коледжу спорту. Олександру, нагадаємо, визнали найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками 2022 року. Тренують спортсменку Андрій Бирка та Орест Скобельський.

Крім того, у ваговій категорії до 65 кг чемпіонкою стала 21-річна Оксана Чудик. Тренують спортсменку Степан Ткачишин та Олександр Раковський на базі Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Атлет». «Бронзу» у цій категорії виборола 19-річна представниця Львівщини Аніта Яковлєва. Її тренують Тарас Питлюк та Ігор Дух на базі обласної школи вищої спортивної майстерності та школи «Атлет». Ще одне «золото» виборола 19-річна Манола Скобельська. Вона стала чемпіонкою у ваговій категорії до 68 кг. Вихованку Львівського обласного фахового коледжу спорту тренує Орест Скобельський. А віцечемпіонкою у цій ваговій категорії стала 19-річна Кароліна Повк. Її тренує Олександр Раковський у КДЮСШ «Атлет». Також «срібло» у ваговій категорії до 76 кг виборола вихованка Львівського фахового коледжу спорту Марія Орлевич. Тренує спортсменку Орест Скобельський.

Водночас серед чоловіків медалі вибороли 21-річний Данило Стасюк та 20-річний Юрій Вовк. Данило став віцечемпіоном у ваговій категорії до 125 кг. Він є майстром спорту України міжнародного класу, тренується спортсмен на базі ФСТ «Динамо» під наставництвом Віктора Глібенка. Майстер спорту України Юрій Вовк виборов «бронзу» у ваговій категорії до 65 кг. Спортсмена Львівської обласної школи вищої спортивної майстерності тренує Ігор Дух.

Зазначимо, що медалісти зі Львівщини виступатимуть на чемпіонаті Європи, який відбудеться у березні, адже саме на чемпіонаті України на Закарпатті відбирали борців до складу збірної, яка представлятиме Україну на цих змаганнях.

Нагадаємо, у грудні борчині зі Львівської області — Юлія Ткач-Остапчук та Оксана Лівач вибороли Кубок світу з вільної боротьби у США.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності