На Львівщині новий очільник патрульної поліції: що про нього відомо

На Львівщині новий очільник патрульної поліції: що про нього відомо

Роман Пилипенко очолював патрульну поліцію Львівщини понад п’ять років

Новим очільником поліції Львівщини став Андрій Крутень. Він змінив на посаді Романа Пилипенка, який став фігурантом скандалу з перепусткою через пішохідну площу Ринок.

Патрульну поліцію Львівщини Роман Пилипенко очолював понад п’ять років. Проте понад тиждень тому він став фігурантом скандального відео, на якому він дарує перепустку для авто на проїзд пішохідною площею Ринок.

Перепустку він подарував працівниці Львівської обласної ради Василині Софранюк.

Відео одразу викликало резонанс у суспільстві, а Романа Пилипенка того ж дня, 22 січня, відсторонили від виконання службових обов'язків. Керівництво Департаменту патрульної поліції призначило службове розслідування.

Відео працівниця обласної ради Василина Софранюк виклала на свою сторінку у соцмережу. У хвилинному ролику дівчина радіє перепустці на свій Mercedes та каже, що «любить ви*буватись».

За інформаціює ЗМІ, відео було відзняте 13 січня, на свято Василя, і ця перепустка була подарунком від Романа Пилипенка Василині Софранюк на іменини.

Василина Софранюк працює помічницею депутата Львівської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Андрія Думи. Також Софранюк обіймає посаду головного спеціаліста відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва в апараті Львівської обласної ради.

За даними ЗМІ, з липня 2022 року вона є власницею Mercedes-Benz CLA 250 з «дзеркальними» номерами ВС1001НХ. Середня ринкова вартість такого автомобіля — 20 тисяч доларів.

Нагадаємо, що у Львові заборонений в'їзд на площу Ринок приватним автомобілям.

Наступного дня після появи сканадального відео, 23 січня, Ірина Тихоліз, керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс», яке видає перепустки на заїзд на площу Ринок у Львові, сказала, що перепустка, подарована очільником патрульної поліції Львівщини, є недійсною.

Представлення колективу нового очільника патрульної поліції Львівщини майора поліції Андрія Крутеня відбулося у вівторок, 31 січня, на оперативній нараді за участі особового складу, без журналістів. Представив його перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Андрій Крутень народився 22 вересня 1991 року. Проживав у місті Рівному. Служив у Збройних Силах України. Із січня до квітня 2016 року рядовий поліції. Згодом командир роти. З грудня 2016 року до червня 2019 року заступник начальника Управління патрульної поліції у Рівненській області. З червня 2019 року до сьогодні очолював Управління патрульної поліції у Волинській області. Одружений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності