Підробляли документи та відправляли чоловіків за кордон: скільки загрожує злочинцям

Суд
Фото: pexels

Свої «послуги» вони оцінювали у суму 1300 доларів з одного «клієнта

Правоохоронці Львівщини викрили зловмисників, які займались незаконним переправленням за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це 13 січня повідомило Головне управління Нацполіції Львівської області.

Львівським поліцейським вдалося викрити схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Вони організували виготовлення фіктивних документів, що дають зможу громадянам України уникнути від мобілізації у ЗСУ та виїхали за кордон у період дії воєнного стану.

Зловмисниками виявилися мешканці міста Нововолинськ, Волинської області. До злочинного угруповання входила 38-річну жінку та двоє чоловіків віком 43 та 52 роки. Свої «послуги» вони оцінювали у суму 1300 доларів з одного «клієнта».

За інформацією правоохоронців, вони можуть бути причетними до щонайменше 15 фактів незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України.

Під час обшуків у будинках злочинців знайшли та вилучили флешки, записи з даними «підопічних» та інші речові докази, що вказують на їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень. За це їм загрожує від 7 до 9 років тюрми. Також протягом 3 років вони не зможуть працювати у певних галузям та обіймати певні посади.

Нагадаємо, у Росії з 9 січня обмежили виїзд з країни військовозобов’язаним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності