На Львівщині чоловік хотів видурити в ухилянта 10 тис. доларів

Чоловік за гроші обіцяв допомогти з виїздом у Польщу

Галицький районний суд м. Львова покарав чоловіка, який за 10 тис. доларів хотів допомогти мешканцю Львівщини виїхати в Польщу.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи № 461/3792/22.

Встановлено, що за гроші зловмисник обіцяв посприяти у виїзді на територію Республіки Польща та надати документи освітнього чи військового характеру, які надають право на безперешкодний виїзд із країни.

З потерпілим обвинувачений зустрівся у квітні 2022-го. Під час особистої зустрічі чоловік пояснив ухилянту порядок оформлення на навчання до іноземного навчального закладу. За кошти потерпілий мав отримати документи про навчання в іноземному навчальному закладі та подальшу відстрочку від призову й дозвіл на виїзд з України.

Втім, як зазначається, обвинувачений захотів привласнити кошти, адже не мав можливості оформити документи на навчання в іноземному виші та допомогти з незаконним виїздом за кордон. Протиправна діяльність була припинена правоохоронними органами.

За словами свідка, обвинувачений уже раніше допомагав знайомому виїхати за кордон, відтак він дав номер телефону чоловіка потерпілому.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив визнати чоловіка винним у шахрайстві та покарати його штрафом у розмірі 68 тис. гривень.

Нагадаємо, на Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації, які намагались перетнути кордон за підробленими документами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності