• Головна
  • Суспільство
  • Військовозобов’язаним чоловікам дозволили виїзд за кордон до осіб з інвалідністю: деталі

Військовозобов’язаним чоловікам дозволили виїзд за кордон до осіб з інвалідністю: деталі

Військовозобов’язаним чоловікам дозволили виїзд за кордон до осіб з інвалідністю: деталі

Такий виїзд за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років може здійснюватися самостійно за наявності довідки про перебування осіб з інвалідністю на консульському обліку

Чоловікам призовного віку дозволили виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, до осіб, які потребують постійного догляду, або до дітей з інвалідністю, яких вони доглядають. Втім, вони мають повернутися з-за кордону не пізніше, ніж люди, яких вони супроводжують.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, посилаючись на зміни, які внесли до правил перетину держкордону громадянами України.

Такий виїзд за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років може здійснюватися самостійно, без вище згаданих осіб, на підставі довідки про перебування таких осіб з інвалідністю на консульському обліку.

“Виїзд за межі України супроводжуючих осіб самостійно здійснюється за наявності наказу директора закладу догляду про ротацію супроводжуючих осіб з числа працівників закладу догляду", — йдеться в урядовій постанові.

Після прибуття осіб з інвалідністю на місце тимчасового перебування за межами України особи, які їх супроводжують, повинні протягом семи робочих днів звернутися до закордонної дипломатичної установи України для взяття людей з інвалідністю на консульський облік.

Зазначається, що кількість разів такого перетину кордону чоловіками призовного віку — необмежена.

Нагадаємо, пропуск осіб та транспортних засобів у пункті пропуску “Шегині” повністю відновлено.

Додамо, Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким військовослужбовці, у яких є троє і більше дітей віком до 18 років, можуть бути звільнені з військової служби.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності