У Дрогобичі вандали поламали дерева, висаджені в пам'ять про загиблих на війні жінок

У Дрогобичі вандали поламали дерева, висаджені в пам'ять про загиблих на війні жінок

Після акту вандалізму дерева більше не зацвітуть

У двох скверах міста невідомі вандали поламали саджанці молодих дерев. Акти вандалізму, на жаль, є непоодиноким явищем, що призводить до знищення важливих для міста ініціатив.

Про це пишуть на сайті Дрогобицької міської ради.

Днями зловмисники зламали дві молоді яблуні у парку Степана Бандери. Дерева висадили на пам’ять про жінок-ветеранок, полеглих у російсько-українській війні. Акція пройшла під гаслом «Мамо, не плач, я розквітну весною».

Кожне дерево символізувало життя захисниці, біля кожного саджанця були встановлені таблички з іменами та роками життя загиблих жінок. За задумом організаторів, кожної весни, під час цвітіння, дерева мали б нагадувати та символізувати молоді життя, які забрала війна.

На жаль, після чергового акту вандалізму, дві яблуньки навряд чи зацвітуть, зазначають у міськраді.

«Ми постійно проводимо акції з озеленення міста та висадки нових дерев, але на жаль, через дії вандалів висаджені нами дерева знову пошкоджені. Зараз ми нічого з цим не зробимо. Чекаємо весни в надії на те, що можливо деревця ще зможуть відновитись. Та вкотре закликаємо людей бути свідомими та берегти рідне місто і природу», — наголошує керівник Дільниці зеленого господарства КП «СМУ» Наталя Пилипів.

Раніше вандали поламали саджанці сакур у сквері навпроти Народного дому. Минулого року було потрощено дерев’яну фотозону. Те саме відбувається на дитячих та спортивних майданчиках.

За словами комунальників, з цим явищем боротись непросто. За фактами вандалізму комунальники звертаються до правоохоронних органів, щоб ті допомогли знайти винних та притягувати до відповідальності.

«Однак тут всі повинні проявляти свідомість – не мовчати і не проходити повз, коли стаєте свідками нищення інфраструктури міста чи його природи. Про такі факти потрібно негайно повідомляти поліцію», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові мешканці Сихова скаржаться на похилені берези у дворі будинку, два дерева вже впали на дитячий майданчик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності