На центральних вулицях Дрогобича знову потрібно буде платити за паркування: деталі

Паркомати та системи паркування планують підключити до додаткових джерел електроживлення

Із середи, 28 грудня, на центральних вулицях Дрогобича відновлять плату за паркування. Це станеться через хаос з автівками у зонах паркування, який настав після тимчасового скасування оплати в паркувальних зонах.

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Раніше у Дрогобичі через аварійні відключення електроенергії вирішили тимчасово призупинити надання платних послуг з паркування. Втім ситуація з паркуванням стала настільки критичною, що до місцевої влади почали щоденно надходити скарги від пішоходів та мешканців щодо переповненості центральної частини міста Котермака транспортом, а також хаотичним рухом та паркуванням.

«На численні звернення та скарги дрогобичан, яких ми сотнями отримали за ці дні, прийнято рішення повернути послугу платного паркування. Тож за попередніми баченнями — уже від цієї середи, 28 грудня, буде відновлено плату за паркування на центральних та дотичних до центру Дрогобича вулицях», — зазначив заступник міського голови Дрогобича з комунальних питань Роман Москалик.

Для відновлення послуги «платне паркування» у КП «СМУ» планують підключити до додаткових джерел електроживлення паркомати та системи паркування — особливо на вулицях Мазепи та Т. Шевченка. Таким чином, послуга «платне паркування» буде функціонувати навіть тоді, коли будуть запроваджені аварійні відключення електроенергії в місті. Що стосується інших паркоматів, зокрема на вулицях Шолом Алейхема, Миколи Лисенка та інших, то там також розглядають можливість підключення паркоматів до додаткових джерел живлення.

Натомість з відновленням послуги «платне паркування» інспектори з паркування та благоустрою відновлять процес моніторингу за дотриманням оплати за паркомісце та штрафуватимуть порушників цього процесу. Оплату за паркування можна здійснити за допомогою мобільного додатку UNIP, а на Інтернет-порталі міської ради функціонує е-сервіс «Інтерактивна мапа паркувальних майданчиків».

Додамо, що наразі платне паркування не запроваджуватиметься на вулиці Пилипа Орлика.

Нагадаємо, у Дрогобичі та Стебнику діятимуть чотири локації, де можна легально придбати живу ялинку до свят.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності