Дивний спосіб виправдання корупції: Козицький відповів на звинувачення Гетманцева

Дивний спосіб виправдання корупції: Козицький відповів на звинувачення Гетманцева

Львівська ОВА двічі зверталася до Мінфіну, щоб там прокоментували ситуацію з Львівською податковою

Очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев хоче виправдати корупцію у Львівській податковій і пов’язує керівництво ЛОВА з ОПЗЖ. Втім сам Гетманцев має тісні зв’язки з людьми із російських спецслужб.

Про це голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram.

У середу, 21 грудня, Данило Гетманцев заявив, що ЛОВА «просуває друзів Тараса Козака з ОПЗЖ» у Львівську податкову та «шантажує відключенням світла» в ДПС.

З великим подивом прочитав недолугий допис очільника Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. Данило Олександрович Гетманцев у дивний спосіб хоче виправдати корупцію у Львівській податковій і прив’язує проросійську ОПЗЖ. Правда, без жодних фактів. А я маю дуже багато фактів з біографії Данила Олександровича, які свідчать про його тісні зв’язки з людьми з російських спецслужб

Максим Козицький Максим Козицький

Начальник ЛОВА зазначив, що у недавньому інтерв’ю тимчасово виконуючий обов’язки керівника СБУ Василь Малюк повідомив, що за відправлення в Україну агентів російських спецслужб відповідальний «офіс» двох посадовців часів президентства Віктора Януковича — заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та колишнього першого віцепремʼєра Андрія Клюєва.

Під керівництвом цих двох осіб та в присутності кадрових співробітників Пʼятої служби ФСБ рф збирали інформацію про Україну. Більше того, за даними британської розвідки, Сівкович був одним із членів «маріонеткового уряду», який Росія готувала після нападу на Україну. Проти нього також накладені санкції США

Максим Козицький Максим Козицький

Натомість Данило Гетманцев 8 років був помічником Володимира Сівковича, депутата від «Партії регіонів».

У 2017 році Данило Гетманцев хотів стати суддею, але Вища кваліфікаційна комісія суддів і Громадська рада доброчесності не пустили його на цю посаду саме через зв’язки з Сівковичем. Тому у мене риторичне запитання — яке моральне право має Данило Гетманцев безпідставно звинувачувати когось у якихось зв’язках з ОПЗЖ, якщо левову частку свого життя він співпрацював зі зрадниками України?

Максим Козицький Максим Козицький

Козицький зазначив, що 21 грудня Львівська ОВА двічі зверталася до Мінфіну, щоб там прокоментували ситуацію з Львівською податковою.

Знаю, що у Львівській податковій середня ланка працівників готова працювати чесно та прозоро і має державницьку позицію. Пане Сергію Марченко, Львівська область досі чекає вашої публічної думки щодо зловживань з поверненням ПДВ та оцінки роботи керівництва місцевих фіскалів

Максим Козицький Максим Козицький

Нагадаємо, наприкінці липня голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму Telegram написав, що Головне управління Державної податкової служби у Львівській області непрозоро та у «ручному режимі» відшкодовує кошти суб’єктам господарювання. Зокрема, до ЛОВА неодноразово звертались підприємці через незрозуміле ухвалення рішень податкової служби в «ручному режимі» щодо відшкодування ПДВ тому чи іншому суб’єкту господарювання.

Натомість тодішній в.о. керівника ГУ ДПС Львівщини Андрій Щербак не відповідав прямо на запитання про діяльність цих компаній і традиційно скеровував журналістів до правоохоронців. За його словами, якщо підприємству відшкодували податок, то ознак фіктивності воно не має. А в разі підозри з боку податкової, є рішення суду, яке фіскали не можуть не виконати і змушені повернути ПДВ. Більше про ситуацію з податковою читайте тут.

Але у середу, 21 грудня, новим очільником Львівської ДПС став Флис Андрій Степанович. Він змінив відстороненого Андрія Щербака з командою. Водночас голова ЛОВА нагадав, що Бюро економічної безпеки (БЕБ) розкрило чергову злочинну схему відшкодування ПДВ: у компаній відомого львівського бізнесмена вилучили понад 25 млн грн готівкою. Фірма завдала державі збитків у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ майже на 35,4 млн гривень. Це своєю чергою не міг не помітити Андрій Флис.

Тому очільник Львівської ОВА Максим Козицький розкритикував нардепа і голову Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева щодо його «переможного» допису про відсторонення керівництва Львівської податкової.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності