Податкова Львівщини не змогла спростувати звинувачення у непрозорій діяльності

Податкова Львівщини не змогла спростувати звинувачення у непрозорій діяльності

Сьогодні, 4 серпня, при Головному управлінні Державної податкової служби у Львівській області відбулося засідання Громадської ради. Головними питаннями були стан надходження до бюджету відшкодування ПДВ, а також реакція на критику від Львівської обласної військової адміністрації про непрозорі механізми діяльності.

У податковій кажуть, що не розуміють критики з боку керівництва області. Більше того, підозрюють, що Максиму Козицькому надали не ті цифри. Хоча самі відмовляються підтверджувати чи спростовувати цифри та факти, викладені у запиті від обласної адміністрації.

Нагадаємо, тиждень тому очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму Telegram написав, що Головне управління Державної податкової служби у Львівській області не прозоро відшкодовує ПДВ для підприємців. Зокрема, голова ЛОВА озвучив те, що деякі з підприємств не мають у своєму штаті жодного працівника або ж працюють менше року. Водночас, їм відшкодовують сотні мільйонів гривень, у той час як сума податків, сплачених ними до бюджету, в рази менша.

І якщо в.о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрій Щербак та його заступник Тарас Іванишин змогли відзвітувати про цифри та відсотки надходжень, то відповідей про суперечливі моменти з відшкодуванням податку на додану вартість журналісти так і не почули.

Зокрема, податківці знову повторили вже озвучувану раніше тезу, що запитувана інформація не входить до компетенції Львівської обласної військової адміністрації. І надавати її не будуть. А від правоохоронних органів до них не було жодних запитів щодо махінацій. За даними Lviv.Media, вже близько 7 місяців ГУ ДПС у Львівській області не відповідає на запити тих самих правоохоронних органів, до яких вони самі ж апелюють.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності