За добу на Львівщині загасили три пожежі сухої трави

За добу на Львівщині загасили три пожежі сухої трави

На Львівщині за минулу добу, 24 серпня, рятувальники ліквідували три пожежі сухої трави.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Одна з пожеж сталася в с. Забужжя Червоноградського району. Вогонь знищив суху траву окремими осередками на площі 200 кв. м.

Також рятувальники отримали виклик про пожежу сухостою у Червонограді на вул. Промисловій. Вогонь знищив суху траву на площі 1000 кв. м.

Окрім того, минулої доби рятувальники отримали виклик про пожежу в с. Торгів Золочівського району. Вогнем знищено стерню окремими осередками на площі 40 кв. м.

Рятувальники вкотре нагадують мешканцям області, що спалювання сміття, сухої трави, чагарників та іншої рослинності є заборонене та карається штрафом:

  • для громадян — від 3 060 до 6 120 гривень;
  • для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.

"Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та більше того вогонь може забрати життя людини", — зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, у Яворівському районі вщент згорів автомобіль “ВАЗ 2101”. На момент прибуття львівських рятувальників до місця виклику автомобіль був повністю охоплений вогнем. Вогнеборці за лічені хвилини ліквідували пожежу, однак вогонь все ж знищив автомобіль.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності