70-річна львівська блогерка зіграла у фільмі з голлівудським актором Шоном Пенном

Ольга Мартинишин

Ольга Мартинишин знялася у кінострічці разом із Шоном Пенном

70-річна львівська блогерка Ольга Мартинишин виконала головну роль у завершальному фільмі із серії “Війна очима тварин". Жінка зіграла у кінострічці разом із голлівудським актором та лауреатом премій "Оскар" Шоном Пенном.

Завершальна новела циклу називається "Торпеда", вона, як і більшість історій "Війна очима тварин", має документальну основу та розповідає історії людей і тварин в умовах війни. Головну роль у фільмі зіграла львівська блогерка, Ольга Мартинишин, яка у свої 70 років веде сторінку у Tiktok, де знімає розважальні відео та має 114 тисяч читачів. Окрім Ольги протагоністами у кінострічці також є коза та хлопчик. Для всіх трьох зйомки в антології стали кінодебютом.

"Історія про бабусю, яка передавала координати ворожої техніки нашим артилеристам, була однією із перших, яку я запропонував зняти навесні 2022 року. Ми навіть спілкувались з очевидцями тих подій, – розповів автор ідеї та продюсер "Війни очима тварин" Олег Кохан. – А от причому тут коза, вирішували вже автори фільму. Адже саме у цій новелі ми показали не тільки як українці переживають жахи війни, а й супротив, який чинять окупантам ті, хто не може тримати зброю, зустрівшись із руським солдатом віч-на-віч – старі, малі, навіть тварини та святі з ікон".

За словами режисера Івана Сауткіна, серед півсотні тварин він обрав саме козу Юту, бо вона здалась йому сюрреалістичною і навіть потойбічною – такою він уявляв оповідачку своєї історії, адже вона мала контрастувати зі своєю тендітною господаркою – бабусею.

Загалом кіноальманах "Війна очима тварин" має 7 частин, історія “Торпеда” закриває цикл. Ролі героїв цих новел виконують, зокрема, голлівудський актор Шон Пенн, українські актори Марина Кошкіна, Андрій Лідаговський, Олександр Печериця, Андрій Ісаєнко та низка тварин, як-от коза, вовк, білий кролик, корова, кіт, орел і навіть рибки. 

"Я довго думав про те, як знімати фільми про війну. Пропаганда не працює – працюють людяні історії. Тому останнім часом знімав багато коротких історій про різних людей, намагаючись знайти свого героя, – зазначив автор сценарію і режисер фільму Іван Сауткін. – А після "Торпеди" я відчув, що знайшов, бо ця історія про те, наскільки проста людина може бути сильною. Мені цікаві ті, хто навіть у надскладній ситуації не обирають роль жертви. Навіть якщо ти беззахисна старенька, в якої є лише коза, ти можеш стати героєм, вибір є завжди".

Перший трейлер циклу фільмів представили на Берлінському міжнародному кінофестивалі. По завершенню монтажного періоду, у межах того ж МКФ, відбудеться світова прем’єра «Війна очима тварин», після чого стрічку побачать українські глядачі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності