У мобільному додатку для е-квитка у Львові не буде функції перевірки балансу

У мобільному додатку для е-квитка у Львові не буде функції перевірки балансу

Мобільний додаток матиме лише чотири функції

У Львові цієї осені мають намір запустити мобільний додаток е-квитка та впроваджувати місячні абонементи. Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради у понеділок, 26 серпня.

Тестування додатка вже розпочато, але є обмеження

За його словами, додаток ще не готовий на 100%, однак зараз обмежене коло осіб вже проводить його тестування. Застосунок хочуть запустити вже цієї осені, проте існують законодавчі обмеження, які ускладнюють реалізацію всіх запланованих функцій. Оскільки абонементи на проїзд ще не розробили, то доведеться закрити цю послугу у мобільному додатку.

“Функціонал мобільного додатку передбачає абонемент і можливість ним користуватися. В нас абонемент в ідеалі мав бути після запуску етапу оплати транспортної роботи. Таку оплату ми вже запустили по електротранспорту. А зараз ми очікуємо змін до законодавства стосовно оплати транспортної роботи автомобільного транспорту. Законодавство зараз нам закриває можливість повноцінного запуску різних видів абонементів”, — пояснив Забарило.

Додаток передбачає такі функції:

  • Придбання та валідації одноразових квитків з пересадкою
  • Придбання та валідація абонементів
  • Планування поїздок (в тому числі з пересадкою)
  • Очікуваний час прибуття

Контроль фінансів лише через сайт

Керівник ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк, зазначив, що додаток не передбачає функції перевірки балансу і обробки фінансових операцій. Для контролю коштів на проїзд пасажири зможуть використовувати сайт “Е-шоп Леокарт”, де можна перевірити баланс, історію поїздок, поповнення та інші деталі.

“Додаток має інше призначення. Там немає грошових потоків і ви там їх обробляти не будете. Тому, хто чекав, щоб контролювати грошові потоки через додаток Леокарт, то він трошки помилився. Великі мудрі люди, які складали його розробку в 2019-2020 роках прописали лише чотири функції додатка, от їх ви там і побачите”, — пояснив Микола Власюк.

Місячний абонемент буде один для всіх видів транспорту

Крім цього, Олег Забарило запевнив, що зараз працюють над запуском єдиного місячного абонементу на всі види транспорту, оскільки це одна із головних функцій мобільного додатку, і без неї він не зможе повноцінно працювати.

“Зараз працюємо над тим, щоб запустити місячний абонемент без додаткового функціоналу на всі види транспорту. Але оскільки сама процедура передбачає те, що ми збираємо в громадському транспорті кошти від перевізників, а оскільки є відсутність оплати за транспорту роботу, то ми ці кошти повертаємо тому ж перевізнику. Це досить складно, тому всупереч законодавству ми хочемо зараз запускати абонемент”, — додав Забарило.

Загалом додаток повинен спростити лише процес придбання і використання квитків та абонементів у громадському транспорті. Транспортна комісія вирішила підготувати на чергову сесію міськради звернення до Кабінету Міністрів з проханням внести зміни до законодавства, щоб запровадити оплату транспортної роботи для автомобільного транспорту. Лише тоді зможуть ввести у продаж абонементи, а після цього запустити мобільний додаток.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності