Заступницю декана факультету Львівського медичного університету судили за хабар

Заступницю декана факультету Львівського медичного університету судили за хабар

Оксана Мельник, як секретар екзаменаційної комісії, взяла 400 доларів хабаря за успішно складену атестацію

Суд визнав винною заступницю декана фармацевтичного факультету приватного Львівського медичного університету, яка взяла 400 доларів хабаря за успішно складену атестацію. Оксана Мельник, як секретар екзаменаційної комісії, обіцяла за хабар допуск до атестації, її успішне складання та можливість не з’являтися на іспит. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 23 серпня у Єдиному державному реєстрі. У вироку не вказують імені обвинуваченої, однак за відкритими даними Судової влади України, йдеться саме про Оксану Мельник.

Оксану Мельник затримали після одержання хабаря

За матеріалами справи, 22 травня 2024 року охочий успішно скласти атестацію прийшов до кабінету заступниці декана з проханням отримати інформацію про період проведення державного іспиту. Оксана Мельник повідомила, що для того, щоб отримати допуск та успішно скласти екзамен можна за 400 доларів хабаря. Через шість днів вона повторила свою пропозицію та додала, що за хабар чоловік, який хотів скласти атестацію, може не з’являтися на іспит. Згодом, 31 травня по обіді, Оксана Мельник перебуваючи на другому поверсі у приймальні факультету, таки взяла 400 доларів хабаря. Після цього, заступницю декана затримала поліція.

За обвинувачену вносили заставу — 242 240 грн. На судовому засіданні Оксана Мельник повністю визнала свою вину та розкаялася, просила суворо не карати. “Суд визнає пом`якшуючою обставиною щире каяття обвинуваченої у вчиненому. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої судом не встановлено” — йдеться у вироку.

Відтак суддя Дмитро Боровков визнав заступницю декана винною та призначив покарання у вигляді штрафу — 34 тис. грн із позбавленням права займати керівні посади в юридичних особах приватного права на один рік. На вирок ще можна подати апеляцію протягом 30 днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності