У Львові відбудеться форум присвячений реформі професійної освіти в Україні

У Львові відбудеться форум “Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?”

Обговорять партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення України

У понеділок, 13 серпня, у Львові відбудеться форум “Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?”. Під час форуму обговорять ключові питання впровадження реформ професійно-технічної та профільної середньої освіти в Україні. В рамках форуму на наступні два дні запланована стратегічна сесія, на якій будуть обговорювати систему карʼєрного супроводу учнів у виборі майбутньої професії. Систему впровадять в шести областях-партнерах, зокрема на Львівщині.

Ідея форуму — створити діалоговий майданчик

Головною ідеєю форуму буде створення майданчика для посилення співпраці всіх учасників системи карʼєрного супроводу. Зокрема, представники уряду та Верховної Ради України обговорять нову законодавчу рамку впровадження реформи професійної освіти. На форумі працюватиме партнерський простір, який передбачає шоуруми, презентації та широкий обмін досвідом між профтехами та бізнесом.

Зокрема, на форумі будуть презентовані:

  • досвід громад в організації системи професійної орієнтації та кар'єрного наставництва;
  • кращі практики співпраці бізнесу, влади та профтехів;
  • міжнародний досвід співпраці закладів профтехосвіти зі школами та бізнесом щодо налагодження результативної профорієнтації (на прикладі Швейцарії, Польщі та Албанії);
  • успішні кейси міжнародних проєктів та організацій щодо професійної освіти України.

Форум та дводенну стратегічну сесію організовує Швейцарсько-український проєкт DECIDE — “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” за підтримки та у партнерстві з Міністерством освіти і науки Україні.

Під час форуму також буде презентовано новий напрям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE —  “DECIDE: ПРОФТЕХ”. Початок форуму запланований на 10:00. В межах форуму для представників ЗМІ організують можливість працювати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності