• Головна
  • Новини Львова
  • Форум російських опозиціонерів відбувся у Львові — ГУР дало дозвіл, а Садовий в шоці

Форум російських опозиціонерів відбувся у Львові — ГУР дало дозвіл, а Садовий в шоці

Форум російських опозиціонерів відбувся у Львові

Форум “хароших рускіх у Львові”, а мер міста Андрій Садовий публічно заявляє, що вперше про це чує та просить правоохоронні органи розібратися, в цей момент канал 24, який належить дружині Садового — Катерині Кіт-Садовій висвітлює цей форум і в промислових масштабах публікує інтерв'ю з цими “харошими рускімі” на YouTube. Трішки невдобно вийшло! Отож про форум, “хароших рускіх” і любов Садового до форумів і “хароших рускіх”. Далі.

Певне вчора фоловери Facebook піднапряглися, коли ближче до обіду міський голова Львова Андрій Садовий, викатав повідомлення в себе на сторінці. Зацитую вам:

“Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив”. Відповідні органи відреагували оперативно і навіть публічно, речник ГУР Андрій Юсов ближче до півночі в себе на сторінці у Facebook прокоментував допис Андрія Івановича. Теж зацитую:

“Відповідні органи побачили запит і опрацювали. Все гаразд. Заходи, спрямовані на знищення режиму Путіна, рятують життя українців. Якщо є питання, пишіть в особисті. Разом до Перемоги!”

Ну от поки там Андрій Іванович робить “великі круглі очі”, і шукає хто це таку підставу зробив йому із цим форумом, дійові особи форуму світяться на ютуб сторінці 24 каналу що належить дружині міського голови Львова Андрія Садового — Катерині Кіт-Садовій. 

Зокрема там є онлайн інтерв'ю: опозиційного політика і журналіста Андрєя Піонтковського, правозахисника Владіміра Осєчкіна, колишнього розвідника Андрєя Піонтковського, журналіста і автоексперта Сєргєя Асланяна, політика і економіста Андрєя Піонтковського, журналіста Майкла Накі та публіциста Андрєя Піонтковського

Також, судячи з фото, Форум російської опозиції у Львові висвітлювала знімальна група 24 телеканалу. Принаймні, на брифінгу був мікрофон з логотипом каналу.

А у п'ятницю зранку 24 травня в інтерв'ю для Радіо Свобода один з організаторів форуму Ілля Панамарьов сказав, що всі ексклюзивні права на висвітлення форуму належали холдингу 24 каналу, який є власністю дружини Садового. Ну але, певно пані Катерина забула за вранішньою кавою розказати пану Андрію про форум у Винниках, і про приїзд з десяток цікавих “рускіх” у Львові. 

Так от, а що то за такий форум? Звучить його правильна назва як “Форум російської опозиції”, і він відбувається в Україні вже вдруге. Від провідних опозиційних об'єднань взяли участь понад 40 учасників. У роботі взяли участь представники всіх трьох добровольчих батальйонів. 

Очолив цю зустріч політичний юрист Марк Фейгін. Взагалі, форум тривав три дні, але про нього дізналися, лише в його завершальний день. “Харошиє рускіє”, недарма проводили цей форум таємно, адже реакція на їх присутність у Львові, ой яка неоднозначна. Але про це пізніше. Скажу, що Буданов не був проти їх присутності на Галичині і висловив це публічно.

"Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов підтримав проведення подібного заходу як одного з проявів боротьби проти кремлівської диктатури, що також сприяє перемозі України над державою-агресором", – йдеться в заяві відомства.

У ГУР додали, що "Подібні події наближають кінець режиму Путіна та сприяють консолідації усіх сил, метою яких є повалення диктатури в РФ та поразка кремля у війні проти України".

Окрім Фейгіна і Панамарьова, на форумі були присутні  екоактивістка Євгенія Чирікова, адвокат та журналіст Олексій Барановський, Максиміліан Андронніков — представник ЛСР він же ж Цезар. Але найцікавіші постаті цього форму звісно Фейгін та Понамарьов. Отож Фейгін колишній депутат Думи, юрист та захисник Pussy Riot і Надії Савченко. Фейгін охоче дає коментарі по ситуації із війною в Україні всім підряд, розказує і аналізує  політичні процеси, і водночас військові дії.

Інший цікавий персонаж цього форуму теж колишній депутат Думи Ілля Панамарьов. 

Російський політик Ілля Пономарьов уже чотири роки має українське громадянство, вільно говорить українською, визначає себе політичним голосом російських проукраїнських військових формувань Легіон «Свобода Росії» та «Національної республіканської армії» (НРА), навіть вступав до тероборони Києва, коли повномасштабне вторгнення тільки почалося. З усім тим наше військове командування відсторонило Панамарьова від управління добровольчим формуванням Легіону “Свобода Росії”. А як він опинився в Україні? Ну він був єдиним депутатом який був проти анексії Криму, багато протестував проти війни на Донбасі, тож згодом йому довелося втекти в Україну і асимілюватися тут. Чому це дозволила українська влада і досі толерує — невідомо, але здається у нас і свого політичного сміття достатньо. Хоча деяке он зараз підкорює теплі узбережжя Америки.

Попри дуже контроверсійних Фейгіна та Панамарьова, було б гріхом не згадати ще одного “руского” опозиціонера Михайла Ходорковського.

Той теж нещодавно відзначився. Заявив, що “слабкий Захід” фактично програв війну в Україні. За його прогнозами, Україна до кінця року втратить Харків, до середини наступного – Одесу, а до середини 2026-го – “продовжить тільки партизанську війну”.

Так, а для чого взагалі був той форум ? Ну окрім заяви про підтримку України та не підтримку Путіна. Це якийсь типу гурток по інтересах, людей які давно не бачилися, і чомусь вирішилися побачитися на території України? З собою вони притягнули легіонерів, які розказували про свої будні в Легіоні. І що треба показати всім, як росіяни воюють за українців там в них “за парєбрікам”.

Взагалі до Легіону “Свобода Росії” і так купа питань, і здебільшого вони теж політичні і “внутрякові”. Бо один із легіонерів — Капустін, не може поділити з іншим — Адронніковим погляди на те як ж вони ставляться до РДК. Тому такоє….

Але окрім цих “хароших рускіх”, на цей форум завітав і радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. На своїх сторінках у соцмережах посадовець про цей виступ нічого не писав.

Не знаю, як ви, але моя позиція є однозначною. Як і тих людей, яких обурювала присутність цих росіян у Львові, деяких обурила дуже радикально. Десь три роки тому я почула дуже гарну фразу: “Чи існують хороші рускі? Так існують — на цвинтарі”. І цієї думки я притримуюся і досі, і досі вважаю зайвими присутність цих людей поруч зі мною. Мені взагалі не дуже приємно чути їх “язик”, і взагалі думати, що ми змушені слухати їх опозиційні фіглі-міглі. Весь їх балаган мав би сенс, якби відбувався на їхніх балатах, а не в безпеці для їхніх шкур в Україні. А як ви ставитеся до “хароших рускіх”? Напишіть в коментах. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності