У Львові за пропаганду війни на шість років ув’язнили пенсіонера

У Львові за пропаганду війни на 6 тюрми засудили пенсіонера

Зловмисника вже вдруге судили за поширення російської пропаганди

Шевченківський районний суд Львова визнав винним уродженця Росії з українським паспортом Ігоря Н. у пропаганді війни й посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України. Обвинувачений поширював через соцмережі пропаганду, йдеться у вироку, який оприлюднили 6 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Злочинця не вперше судили за пропаганду війни

Ігор Н. вже був раніше засуджений за статтею про пропаганду війни. Тоді суд звільнив його від покарання і призначив два роки умовного терміну. Однак обвинувачений не припинив пропагувати російські наративи. Суд встановив, що 24 лютого 2022 року, в день початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Ігор Н. розповсюджував публікації в підконтрольній російським спецслужбам соцмережі “Однокласники” про те, що Україна скоро припинить своє існування. Крім того, в перші місяці повномасштабної війни він поширював дописи та відео, які містили заклики до агресивної війни. Також зловмисник “лайкав” відео з інформацією про начебто причетність керівництва України до трагедії в Бучі. На суді Ігор Н. заперечив свою вину.

“Зазначив, що з 2007 року працював у комуністичній партії, ріс і навчався у СРСР, тому політика, яка проводилась у ті роки йому близька і він її особисто не засуджує. Мережею “Однокласники” користувався з моменту її створення, електронна поштова скринька дійсно належить йому. Обліковими записами користувався до травня 2022 року, однак після того, як у його персональному комп`ютері згорів блок живлення. У своїх облікових записах розміщував лише особисті фотографії” — йдеться у вироку.

Хоч обвинувачений заперечив свою провину, низка судових експертиз довела, що Ігор Н. особисто зберігав та розповсюджував антиукраїнські наративи в інтернеті. Вивчивши матеріали справи, суддя Галина Білінська визнала пенсіонера Ігоря Н. винним у вчинені кримінальних правопорушень. Йому призначили шість років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на три роки. Суд зобовʼязав стягнути з обвинуваченого близько 53 тис. грн за проведення судових експертиз. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності