У Львові з 2 серпня почнуть курсувати перші берлінські трамваї

У Львові з 2 серпня почнуть курсувати берлінські трамваї

Два вагони вийдуть на маршрути №3 та №6

У п’ятницю, 2 серпня, у Львові вийде на маршрут перший трамвай, який місту подарували з Берліна. Ще один такий самий почне курсувати 3 серпня. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Ще два вагони планують запустити до кінця серпня

Всього Львів отримав 12 трамваїв моделі КТ4D. Їх пристосовують до львівських колій у майстернях Львівелектротрансу. Перші два трамваї будуть курсувати на маршрутах №3 та №6. Спочатку нові трамваї пустять на маршрут №3, який вважається одним з найпростіших у місті. До кінця серпня планують випустити на маршрути ще два таких трамваї.

“Трійка” вважається одним із найпростіших трамвайних маршрутів у Львові. Наші водії та пасажири вже знають цю модель, і за останні роки встигли полюбити її. Далі ці трамваї працюватимуть на маршруті №3 або №6. А до кінця серпня плануємо випустити на маршрут ще два “берлінці”, — пояснив керівник Львівелектротрансу Володимир Ковалів.

Ковалів також розповів, що разом з трамваями Берлін передав запасні частини до них. За його словами берлінські вагони є енергоощадним та споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж ті, що вже є у Львові. Це дозволить місту економити на електриці.

Нагадаємо, що Львів отримав 12 трамваїв безкоштовно від Берлінської транспортної компанії, але міськрада повинна була оплатити 26 млн грн за перевезення та розмитнення вагонів. Перший трамвай прибув до Львова в кінці травня. Їх доставили у депо на вулиці Промисловій, а потім перевезли у майстерні на Городоцькій, де їх готують до роботи на львівських коліях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності